• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovi filmovi se ne propuštaju!

Izvor MONDO/Tanjug

Domaći legendarni filmovi u Jugoslovenskoj kinoteci!

 Domaći filmovi srpski filmovi Izvor: Mondo
Izvor: Mondo

  "Subotom uvece", "Mlad i zdrav kao ruža", "Ljubav i moda"...samo su neki od filmova koji ce moci da vidi beogradska publika u okviru Filmskog maratona "April u Beogradu" koji ce 29. i 30. aprila biti održan u Jugoslovenskoj kinoteci.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Od subote u podne do nedelje u ponoc bice prikazano 14 domacih dugometražnih igranih filmova snimljenih od 1927. do 2009. godine.

Odabrani filmovi su razlicitih žanrova i tematika, ali je svima zajednicki imenitelj Beograd, kao jedan od bitnih ?junaka? filmske price ili kao mesto koje u znacajnoj meri odreduje radnju i sudbine likova.
Program otvara "Grešnica bez greha" (1927) Koste Novakovica.

U filmu o devojci iz unutrašnjosti koja se suocava sa iskušenjima velegrada igrale su Žanka Stokic i Persa Pavlovic.

Slede "Subotom uvece" (1957) Vladimira Pogacica, omnibus sa tri price iz nocnog života Beograda i "Ljubav i moda" (1960) Ljubomira Radicevica, romanticna muzicka komedija u kojoj Beba Loncar na vespi krstari beogradskim ulicama.

U subotu se prikazuju i "Povratak" Živojina Pavlovica, "Višnja na Tašmajdanu" Stoleta Jankovica, "Mlad i zdrav kao ruža" Jovana Jovanovica i "Poslednji krug u Monci" Aleksandra Boškovica.

Sutradan u podne program zapocinju "Otpisani" Aleksandra Ðordevica, a nastavljaju filmovi "Dogodilo se na današnji dan" Miroslava Lekica, "Nebeska udica" Ljubiše Samardžica, "Pejzaži u magli" Jovana Jovanovica, "Davitelj protiv davitelja" Slobodana Šijana, "Beogradski fantom" Jovana B. Todorovica.

Na poslednjoj projekciji, koja pocinje u ponoc, prikazuje se film sa elementima horora "Pun mesec nad Beogradom" (1993) Dragana Kresoje.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE