• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tirana: Kosovo je država

Izvor MONDO/Tanjug

Oslobađajuću odluku francuskog suda za opozicionog lidera ABK Ramuša Haradinaja, koga je Srbija potraživala zbog ratnih zločina nad Srbima, pozdravilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Albanije.

Ministarstvo je porucilo da je nepromenljiva realnost da je "Kosovo država", te da odnosi "dve bratstve države" stabilizuju region.

U saopštenju tog ministarstva, koje prenose albanski mediji, navodi se da je sud u Kolmaru na ovaj nacin potvrdio prethodnu dvostepenu odluku suda u Hagu, kojima je Haradinaj proglašen nevinim.

Navodi se i da je šef albanske diplomatije pozdravio odluku francuskog suda i preneo bratske pozdrave svim gradanima Kosova.

Slavlje u Prištini: Odjekuju pucnji (VIDEO)

"Pravda je zadovoljena... Ministarstvo spoljnih poslova smatra da odluku suda treba prihvatiti kao pobedu istine i pravde nad neosnovanim i politicki motivisanim optužbama koje su imale za cilj diskreditaciju i destabilizaciju države Kosova, te izjednacavanje borbe naroda Kosova i OVK za slobodu i nad zlocinima Miloševicevog režima", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je pozvalo Srbiju da se odrekne, kako se navodi, uticaja nad Kosovom.

"MIP smatra da je napredak regiona u evroatlantskim procesima temelj jacanja saradnje i dobrosusedske politike, kojoj je Albanija bila i ostaje u potpunosti posvecena. Kosova je država i to je nepromenjiva realnost, a bratski odnosi Albanije i Kosova stabilizuju region i orijentisani su ka našoj zajednickoj evropskoj buducnosti", navodi se u saopštenju.

Apelacioni sud u Kolmaru danas je odbio zahtev za izrucenje Ramuša Haradinaja Srbiji.

Nakon odluke Apelacionog suda u Kolmaru Vlada Srbije sazvala je posebnu sednicu koja je pocela u 11 sati.

Francuski sud je, nakon dva odlaganja, na javnoj sednici zakazanoj za 9:00 sati saopštio svoje mišljenje o ispunjenosti uslova za izrucenje propisanih Evropskom konvencijom o ekstradiciji.

Odluka u sudnici je docekana uz aplauz i podršku prisutnih, a OVDE procitajte šta je Haradinaj rekao nakon oslobadajuce presude.

Haradinaj: Zahtev Srbije je direktan poziv na rat

Apelacioni sud u Kolmaru dao je negativno mišljenje o zahtevu Srbije, tako da izrucenje Haradinaja nece biti moguce.

U tom slucaju Haradinaj ce biti slobodan da napusti Francusku, a Srbija nema pravo da se žali na odluku.

Haradinajev brat preti: Ako izruce Ramuša...

Haradinaj, nekadašnji voda teroristicke OVK a danas na celu Alijanse za buducnost Kosova, uhapšen je 4. januara na granici Švajcarske i Francuske po Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Srbija.

-----------------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Komentari 43

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kosovac

Nikad drzava samo okupirana teritorija koja se mora oslobodit kao i u vreme turaka samo sad su turske uhode uz pomoc fasista okupirali

Ратко

Није, а ускоро ћете багро, то осетити на свом задњем делу, за који ћете се уједати, како једни друге, тако и сами себе свако понаособ. Косово је Срце Србије.

Mona

Vi mate drzavu isto ko i ja para...

special image