Najnovije vesti
Vesti Vojvodina
Ovaj snimak majke i ćerke ŠOKIRAO je Novosađane

Ovaj snimak majke i ćerke ŠOKIRAO je Novosađane

Novosađani su ostali šokirani snimkom iz jedne poslatičarnice na Klisi na kojem se jasno vidi kako devojčica, u uzrastu od najviše četiri godine, uzima trotinet drugog deteta, i to pred majkom koja joj to ne brani, a onda zajedno odlaze.

kradja_trotineta_sec_kamera_vesti_blic_unsafe
kradja_trotineta_sec_kamera_vesti_blic_unsafe

Majka i ćerka se na sigurnosnoj kameri vide dva puta. Prvi put, u prolasku do apoteke, kada devojčica pritrčava trotinetu, a majka je, očekivano, uzima za ruku i odvodi.

Međutim, samo dva minuta kasnije, kada su završile posao u apoteci, majka i devojčica se ponovo vraćaju, zastaju kraj trotineta, a devojčica ga uzima dok majka stoji pored nje.

U prvom momentu, kako se može videti na snimku, majka nešto priča devojčici, nailaze prolaznici, majka se odmiče a dete ostavlja trotinet. Međutim, čim su prolaznici zamakli, devojčica se vraća, uzima trotinet i ona i majka odlaze.

Ova incident odigrao se nešto pre 20 sati, a vlasnica poslastičarnice kaže da je ostala u šoku kada je videla kako je trotinet drugog deteta nestao.

- Kada smo pogledali kameru i shvatili da je trotinet uzela devojčica i to pred majkom koja je sve videla, ostali smo šokirani. Trotinet nije posebno vredan, nije bio ni preterano skup, ali stvar je principa. Dete je uzelo tuđ trotinet, a majka nije reagovala? Pa čemu učimo decu? – pita se Nensi Lukić, vlasnica poslastičarnice ispred koje je ukraden trotinet.

Ona je odmah, preko društvenih mreža, zamolila majku i devojčicu da vrate trotinet. Ipak, sem zgroženih majki i komšija koji se nude da pogledaju snimak i prepoznaju kradljivce, niko se nije javio.

- Mene sin pita da li će mu devojčica vratiti trotinet. "Mama, ja svima vraćam igračke koje pozajmim", kaže mi. Kako da mu objasnim? - pita se Lukićeva.

Iako je jasno da devojčica u tom uzrastu nije ni svesna šta je zapravo uradila, ostalo je pitanje zašto joj majka nije objasnila i sprečila je u tome. To je upravo ono što je u ovom snimku najšokantnije.