Selaković najbliži fotelji gradonačelnika?

D. M.

26. 04. 2017. u 19:00

Stranke uveliko spremaju kandidate za prvog čoveka Beograda, a do izbora ima godinu dana. Socijalisti prave strategiju, opozicija razjedinjena, u opticaju desetak aduta

Селаковић најближи фотељи градоначелника?

U TABORIMA stranaka i vlasti i opozicije uveliko se razrađuju i "pakuju" liste potencijalnih kandidata za prvog čoveka prestonice, iako do redovnih izbora za novu vlast u Beogradu ima još godinu dana.

Prema našim informacijama, vrh naprednjaka će pre konačne odluke sprovesti detaljna istraživanja o tome da li je bolje da ovu trku trče sami ili u savezu sa partnerima, pre svega sa socijalistima, kao i koji adut ima najviše šansi na biralištima.

U SNS je trenutno kao najozbiljniji pretendent na ovu poziciju viđen Nikola Selaković, koji se posle odlaska s mesta ministra maksimalno angažovao u stranci. On je zajedno sa Bratislavom Gašićem bio vodeći operativac upravo završenih predsedničkih izbora, na kojima je Aleksandar Vučić odneo ubedljivu pobedu.

Osim Selakovića, na "političkoj kladionici" za prestonicu velike šanse se daju i potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović, ali i gradskom menadžeru Goranu Vesiću. Gotovo je izvesno da aktuelni gradonačelnik Siniša Mali neće biti "u bubnju" kandidata za prvog čoveka Beograda.

Socijalisti poručuju da je još rano za odluku o "bici za Beograd", a kako saznajemo, zasada su u opticaju dva aduta za gradonačelnika - aktuelni predsednik gradske Skupštine i šef beogradskog SPS Nikola Nikodijević, i ministar saobraćaja Aleksandar Antić.

Na opozicionom polu velika je gužva za fotelju, ka kojoj trenutno gravitira čak desetak kandidata za gradonačelnika. Kandidature su praktično već istakli lider "Dosta je bilo" Saša Radulović i predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić. Očekuje se da adute imaju i radikali, Dveri i DSS.

BELI JOŠ RAZMATRA

U GRUPI građana "Sarmu prob`o nisi", koja je predvođena Lukom Maksimovićem, odnosno Ljubišom Preletačevićem Belim, napravila iznenađenje na lokalnim izborima u Mladenovcu, još nema jedinstvenog stava da li treba da učestvuju u kampanji za vlast u prestonici i imaju kandidata za gradonačelnika. Beli se posle osvojenog trećeg mesta u trci za šefa države povukao iz javnosti i do daljeg ostaje "u ilegali".

Aleksandar Popović, koji je triput bio kandidat DSS za gradonačelnika, kaže nam da stranka sprema strateguju za izbore, ali da će formalne odluke doneti kada oni budu i zvanično raspisani.

Demokrate, koje će na beogradske izbore najverovatnije ići sa Sašom Jankovićem i njegovim pokretom, zasada su najbliže odluci da za prestonicu kandiduju tim ljudi, bez isticanja aduta za gradonačelnika, koji se ionako ne bira direktno, već sa liste odbornika koji uđu u Skupštinu. Janković je poručio da za tu funkciju nije zainteresovan, a ni lider DS Dragan Šutanovac zasad nema takve ambicije.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Mihailo Vuković

26.04.2017. 22:21

Gradonačelnik nije samo protokolarna počasna funkcija . To mora biti osoba sa vizijom i velikim tehničkim i menadžerskim znanjem . Koja će znati da izabere stručne saradnike iz najraznorodnijuh oblasti , i neće se libiti da ih posluša .

Enfant Terrible

27.04.2017. 08:41

@Mihailo Vuković - Mihajlo, MIki, Miki, mnogo si, bre, nepismen. Ako ce ti biti lakse, ti si najmanje kriv za to. Trazi od svih svojih ucitelja i nastavnika da ti vrate uludo potroseni novac.

Boki

27.04.2017. 21:19

@Mihailo Vuković - Šteta što Mali nije ponovo kandidat .On je jedan od takvih .Bolji sigurno neće biti nijedan novi.

Milica

26.04.2017. 23:03

Selakovic? :Momka da sad pitate gde je Banovo brdo ili Cukarica ne bi znao! I on da vodi prestonicu? Ccccc

oganj955

27.04.2017. 08:49

@Milica - A naosnovu čega je vaš novinar došao da ovakvog zaključka (naslova).Počeli ste sa EPP eom.

Miki - Zg

27.04.2017. 09:17

@Milica - A kako si Ti to zaključila ,što nije rođen u BG ?,Momak je inteligentan ,obrazovan i patriotski određen !

Jelica

27.04.2017. 09:37

@Milica - #Milica# Draga postovana i uvazena Milice, a da mozda Vi budete vodic g.dinu Selakovicu, da ga edukujute i obrazujete, da ga uputite u sve zivotne tajne, razmislite malo, idu gradski izbori, mozda bi Vase sofisticirano razmisljanje bilo od VITALNOG ZNACAJA za funkcionisanje Beograda?! Zelim Vam lep i ugodan ostatak dana!

Vojislav

27.04.2017. 08:04

Kada bi se zaista birala konkretna ličnost, a ne da se svi šlepuju iza Vučićevog imena, onda bi ovaj momak sa dve godine radnog staža možda mogao da dosegne oko 1% glasova gradjana Beograda.

procena

27.04.2017. 11:27

Vesic kao covek SNS, Antic sa iskustvom uz Djilasa i Sapic kaospossoban i humanista ali nemastranku .Vesic ce pobediti, tj SNS.

Dragan Markovic

27.04.2017. 16:13

Vesic bi valjda trebalo da se kandiduje za gradonacelnika Kraljeva odakle je I dosao