25. april  2017. 18.20  | Izvor: Tanjug

Mustafa bez podrške za viznu liberalizaciju

BRISEL/PRIŠTINA -

Kosovski premijer Isa Mustafa nije danas u Briselu dobio podršku da potvrđivanje sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom ne bude uslov za dobijanje vizne liberalizacije.

Mustafa se u Briselu sastao sa komesarom za migracije i unutrašnja pitanja EU Dimitrosom Avramopulosom, koji je, kako su preneli prištinski mediji, zatražio da pitanje demarkacije bude što pre stavljeno na dnevni red parlamenta.

isa mustafa 1

Avramopoulos je istovremeno, kako navodi Koha.net, ocenio da je Priština postigla napredak u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno da se napredak održi i posebno da se broj presuda poveća, navodi se u zajedničkom saopštenju Evroopske komisije.

"Komesar Avramopulos je takođe priznao napore koje je uložilo Kosovo da ratifikuje sporazum o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom i podstakao je premijera Mustafu, njegovu vladu i političke partije da to pitanje što pre stave na glasanje u Skupštini Kosova", navodi se u saopštenju.

Avramopulos je izrazio podršku Kosovu u fazama ka okončanju procesa liberalizacije viza i najavio posetu Kosovu pre letnjih odmora.