PONOVLJENO SUĐENJE PUZIGAĆI: Tatona nikad nisam video

J. D. LjUTIĆ

24. 04. 2017. u 12:57

U ŽIVOTU nisam video Brisa Tatona, niti učestvovao u onome što mu se dogodilo. Spreman sam da idem na poligraf i dokažem da nisam kriv!

ПОНОВЉЕНО СУЂЕЊЕ ПУЗИГАЋИ: Татона никад нисам видео

NASTRADAO Bris Taton

Ovo je danas u Višem sudu u Beogradu izjavio Dejan Puzigaća, sa monaškim imenom Sava, optužen da je učestvovao u prebijanju na smrt francuskog navijača Brisa Tatona, u navijačkom sukobu na Obilićevom vencu u Beogradu, 2009. godine.

Na ponovljenom suđenju, jer je zbog bekstva prvobitno bio osuđen na 14 godina zatvora, Puzigaća koji je u sud došao obučen kao monah, rekao je da u vreme pre i posle tuče nije bio na Obilićevom vencu, nego u centru grada, gde je šetao i spremao se da ode na utakmicu. Izričit je da nije organizovao napad navijača Partizana na fanove Tuluza kako ga Tužilaštvo tereti.

- Da je jedan francuski navijač povređen čuo sam od Ivana Grkovića na utakmici i to, možda, nekih tri sata posle incidenta - objasnio je Puzigaća. - Rekao mi je da je jedan Francuz sam pao preko ograde na Obilićevom vencu.

On je istakao da ni sa jednim francuskim navijačem nije imao nikakav fizički kontakt.

- Zbog "medijskog linča i nepravde" napustio sam Srbiju, a potom se zamonašio na Tajlandu i dobio ime Sava - kaže optuženi, koji je 2015. uhapšen u Atini i sproveden u zatvor na izdržavanje kazne, koja je na snazi sve do donošenja nove presude.


SVEDOCI

SVEDOCI Dragan Crepulja, nekadašnji radnik obezbeđenja garaže i vlasnica frizerskog salona Svetlana Bubanja rekli su juče da nisu videli da je Tatona neko gurnuo, ali se sećaju da je jedan momak skočio i pao preko ograde. Crepulja je Tatonu prvi prišao i prislonio ga uz zid, dok je Bubanja zvala Hitnu pomoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Nebojsa007

25.04.2017. 06:38

Ma coveku posle utakmice odjednom palo na pamet da napusti Srbiju i da se zamonasi na Tajlandu..... Joj muka mi vise od tih "navijaca".

iz glave

25.04.2017. 13:26

cinjenica je da su drakonski kaznjeni cak i da jesu pocinili nedelo zbog dodvoravanja francusom ambasadoru, pa zbog toga istinu nije imao ko da zastupa