Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Dobre vesti nakon požara koji je PROGUTAO celi objekat: Radnici mostarskog tržnog centra NEĆE ostati bez posla

Dobre vesti nakon požara koji je PROGUTAO celi objekat: Radnici mostarskog tržnog centra NEĆE ostati bez posla

Iako je jutros počeo uviđaj na objektu Hipermarketa Bingo, na severnom ulazu u Mostar, nakon požara koji je u subotu naveče doslovno progutao celi objekat i ostavio samo kostur, neće ga biti moguće završiti u narednih par dana jer nisu stvoreni povoljni uslovi za to.

mostar bingo trzni centar pozar uvidjaj Foto: Faktor.ba / RAS Srbija
mostar bingo trzni centar pozar uvidjaj
Uviđaj će trajati nekoliko dana
Foto: Faktor.ba / RAS Srbija
Uviđaj će trajati nekoliko dana

- Uviđajna ekipa radi deo posla, međutim samo žariste požara još bukti tako da nije moguće još uvek uraditi kvalitetno uviđaj. Čekaćemo da se malo i vremenski uslovi stabilizuju, smanji vetar koji nam puno doprinosi širenju žarišta požara. Čim se staknu uslovi, uviđajana ekipa, veštaci i stručno osoblje MUP HNK zajedno s tužiocem HNK će završiti uviđaj, te ćemo imati detaljnije informacije. Za sad ne bismo želeli spekulacije, ni o od građana niti zaposlenik o uzrocima požara i materijalnoj šteti. Prepustićemo to stučnim licima - kazao je Nedim Mutapčić, koordinator za proizvodnju u Bingu.

S obzirom da je u Bingu bilo zaposleno stotinjak radnika, koji su nakon požara ostali bez svojih radnih mesta, neki su čak i jedini hranioci u porodici, rukovodstvo je dalo obećanje da će se pobrinuti za svoje radnike.

-Mi smo sa njima juče održali sastanak uz obećanje da niko od njih neće ostati bez posla. Ovo je firma koja se brine o svojim radnicima , oni će trenutno otići na zasluženi redovni godišnji odmor, nakon toga u druge objekte, a biće posla i na ovome objektu koji je totalno uništen - poručio je Mutapčić, dodavši da je najbitnije da nije bilo ljudskih žrtava, te da se ostalo sve da nadoknaditi.

Kako kaže, nakon uviđaja će dovesti stručnjake da naprave procenu, kako bi se krenulo sa restauracijom, odnosno izgradnjom novog i boljeg objekta.