Najnovije vesti
Slobodno vreme
Muškarci, nemate više izgovor za burek svako jutro!

Muškarci, nemate više izgovor za burek svako jutro!

Italijani se uglavnom fokusiraju na kafu, a Francuzi pored kafe svom doručku dodaju lagani kroasan. Engleski i američki doručak bliži je našim navikama. U pitanju su obilni obroci puni pržene hrane – slanine, kobasice, jaja. Englezi ovom obroku dodaju čak i pasulj. A idealni obrok u Srbiji najčešće počinje obilaskom pekare.

shutterstock_262296524 Foto: Shutterstock / Promo
shutterstock_262296524
Foto: Shutterstock / Promo

Četvrtina bureka koji natapa papir u koji je umotan i jogurt za sada su srpski standard. Slatka verzija ovog doručka često su buhtle sa čokoladom ili šapice iz kojih curi eurokrem.

Za razliku od žena koje su mnogo posvećenije održavanju linije i zdravom načinu života, muškarci kao da se još uvek pridržavaju običaja da dan mora početi jakim obrokom. Međutim, kada je nastalo to pravilo oni su radili drugačije vrste poslova – od odlazaka u rudnik, do rada na poljima. Danas uglavnom sede u kancelarijama.

Foto: Shutterstock / Promo

Jedan od argumenata za jutarnji ritual obilaženja pekara je naravno nedostatak vremena.  Voće je super ali to neko treba oprati, očistiti i iseckati. Uostalom, zamislite prosečnog Srbina kako na posao nosi plastičnu kutijicu i za doručak umesto bureka nabada komadiće voća.

Foto: Promo

Ipak, voće je zdravo i ne treba ga preskakati a danas je makar nikad lakše dodati ga svom obroku. Naime u novom Life Smoothie proizvodu nalazi se najmanje 5 vrsta voća, on sadrži prirodni izvor vlakana, nema dodatog šećera i što je najbolje neko je sve već izblendovao, iseckao i očistio za vas. Pritom, pakovanje je praktično i kompkatno, staje u svaku mušku torbu, pregradu u kolima, pa čak i u džep od sakoa.