Vesti

1

Šutanovac: DS želi da bude lider promena

Autor: SA

Izvor: Beta

Šutanovac: DS želi da bude lider promena

Izvor: Foto: Beta / Emil Vaš

Šutanovac je na sednici GO DS rekao da poverenje građana u DS "svakodnevno raste", ali da je neophodno da "svi obuju patike" i što češće razgovaraju sa građanima Srbije.

Osvrnuvši se na izbore koji se sutra održavaju u pet lokalnih samouprava, Šutanovac je rekao da DS ima liste u svima i da negde izlazi samostalno, a da je negde "stub lokalnih koalicija".

Šutanovac je rekao da je uoči lokalnih izbora "na sceni zastrašivanje stranačkih aktivista", da se vrši pritisak na građane, da se ulažu velika sredstva i kupuju glasovi "pomoću nekih lanč paketa".

Šutanovac je rekao da je prošle noći članu DS u Odžacima Miroslavu Iliću zapaljen automobil i dodao da je taj auto tokom noći dva puta paljen, a Ilić je prvi put uspeo da ga ugasi.

"Ovde se radi o zastrašivanju", ocenio je on.

Šutanovac je kazao da se odluka o podršci kandidatu građana Saši Jankoviću na predsedničkim izborima pokazala kao dobra.

"Mislim da je to početak dugoročne saradnje koja će biti valorizovana na gradskim, a ja se nadam i na budućim parlamentarnim izborima", naveo je lider DS.

Prema njegovim rečima, stanje u svim oblastim u državi je izuzetno loše, a DS je sposobna da to promeni.

"Živimo u državi kojoj nema slobode medija i poštovanja zakona", rekao je Šutanovac istakavši da je DS bila predvodnik svih značajnih promena koje su se dešavale - i 1996. godine, 2000 i 2004. kao i 2007. godine.

On je rekao i da DS, u obraćanju građanima mora biti "kristalno jasna" da će da se uz njihovu pomoć izboriti za pravnu državu.

"Moramo mnogo više da sarađuem i sa sindikatima i penzionerima", rekao je Šutanovac ukazavši , u tom kontekstu da će DS još više brinuti o socijalno ugroženima.

On se zalažio i za promenu stavu Srbije istakaviši da je sadašnji najviši pravni akt države "takav da Srbije s njim ne može napred".

Prema njegovi mrečima to se posebno odnosi u poblasti pravosuđa u kojoj imamo "izvršnu vlast koja te tuži i koja ti istovremeno sudi".

"Sudije se kao suncokreti ka suncu okreću ka izvršnoj i zakonodavnoj vlasti", rekao je Šutanovac istakvši da je funkcioner DS Zoran Lutovac zadzužen da pripremi promene za tu oblast.

On je istakao i da je cilj DS da Srbija dobije "potpuo poltički nezavisno sudstvo" istakavši da je to preduslov da Srbija bude moderna i uređena zemlja.

On je rekao i da je to preduslov da u Srbiji u dolaze pravi investitori koji neće strahovati od volje nekog od lokalnih moćnika.

Prema njegovim rečima, to će doprineti i nastavku evropskog puta Srbije i njenom ekonomskom oporavku.

Šutanovac je kritikovao "ostrašćenu i bahatu vlast!" jer ne poštuje ni pozitivne zakone uz ocenu da građani istovremeno žive ubedi i nemaštini.

Po njegovim rečima, cilj DS je da u Srbiju vode pristojni ljudi, a da svi građani žive dobro, a ne samo članovi Srpske napredne stranke.

Sednici GO DS prisustvovao je Saša Janković koji je osudio paljenje automobila članu DS u Odžacima.

"Paljenje automobila je samo mala slika u mozaku nasilja", rekao je Jankoivć koji je pozvao garđane da na sutrašnjim lokalnim izborima glasaju "protiv giktature Aleksandra Vučića".

Policija u Somoru je danas rano popodne saopštila da, po toku istrage, za sada nema elemenata krivičnog dela u vezi s požarom automobila Miroslava Ilića, kandidata za odbornika na lokalnim izborima u Odžacima. 

 

Janković izrazio uverenje da će sarađivati sa DS

Foto: Beta / Emil Vaš

Bivši kandidat za predsednika Srbije Saša Janković zahvalio je danas Demokratskoj stranci za podršku na izborima održanim 2. aprila i izrazio uverenje da će i ubuduće sarađivati.

"Hvala vam Demokratska stranko u moje ime i u ime gradjana Srbije! Stojali ste hrabro uz mene i ja danas stojim uz vas!", rekao je on.

Janković je istakao i da je "DS  upisana zlatnim slovima u istoriju srpske demokratije".

"Verujem da možemo da pokažemo da ćemo raditi zajedno. Očekujem da ću biti strateški partner DS", rekao je Janković na sednici GO DS u beogradskom Centru Sava.

Po rečima bivšeg zaštitnika građana, kroz tu saradnju može da se pokaže da Srbija "nije prokleta zemlja" i da njeni građani "nisu osuđeni na ponižavanje koja im se svakodnevno dešavaju".

"Znamo da možemo. Znamo da hoćemo. Nazad nema, jer samo jednu Srbiju imamo. Nemamo rezervni položaj. Pobedićemo sa osmeh na licu", kazao je Janković

Po njegovim rečima, na predsedničkim izborima videlo se da postoji altetnativa "puzajućoj diktaturi" koju živimo svaki dan.

"Pokazali smo da u Srbiji ne moramo samo da se delimo i da je moguće da zajedno radimo", rekao je Janković izrazivši uverenje da će "puzajućoj diktaturi " vrlo brzo doći kraj.

Prema njegovim rečima, sloboda medija, nezavisno sudstvo, poštovanje institucija i univerzalne civilizacijske vrednosti su ono za šta se on zalaže.

"Želimo da građanima vratimo osmeh a institucijama smisao", rekao je Jankoivć ocenivši da je Vučić "stavio kluč" i na institucije, vladu, parlament, sudstvo.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Baš kao i ...

"Šutanovac: DS želi da bude lider promena..." ... - I B. Tadić je kad je bio predsednik te stranke i s njom pobedio na izborima, to rekao, a ONDA - izljubio se i potpisao "bratsko pomirenje" sa SPS-om koja je u koaliciji sa SRS 1990-ih godina XX veka rukovodila svim onim nesrećama koje su bile organizovane širom nekadašnje Jugoslavije... (uz tužne, suzne izjave da im je, eto, i jednima i drugima sudbina ODNELA VOĐE - dirljivo, dirljivo...)!