Nastase izbačen iz Fed kupa posle vređanja novinarke i Serene Vilijams

Tanjug

22. 04. 2017. u 10:23

Selektor Fed kup reprezentacije Rumunije Ilije Nastase napravio je skandal rasističkim komentarom na trudnoću američke teniserke Serene Vilijams

Настасе избачен из Фед купа после вређања новинарке и Серене Вилијамс

Ilije Nastase

Kapiten rumunskog Fed kupa Ilije Nastase izbačen je sa meča koji je zakazan za Subotu sa Velikom Britanijom.

"Oduzeta mu je akreditacije i više neće imati ulogu u susretu. Međunarodna teniska federacija pokrenula je istragu zbog ovog slučaja, kao i zbog prethodnih komentara koje je Nastase uputio ove nedelje", saopštila je Federacija, misleći na Nastaseove opaske o Sereni Vilijams.

Bivši velikan rumunskog tenisa Ilije Nastase pod istragom je zbog navodne rasne opaske na temu trudnoće trenutne drugoplaseirane teniserke sveta Serene Vilijams.

Nastase je navodno u petak rekao članu tima uoči konferencije posle meča sa Britanijom: "Daj da vidimo koje je boje. Čokolada sa mlekom?"

Portparol Međunarodne teniske federacije saopštio je za Bi-Bi-Si (BBC) da to regulatorno telo ne toleriše diskriminatorne i uvredljive komentare i ponašanje, dodavši da su svesni komentara koje je Nastase uputio, a da se za razjašnjenje situacije čeka istraga.

Zbog objave, Nastase je uleteo u pres centar u Konstanci i ljutito zapitao zbog čega je njegova izjava napisana, uputivši tom prilikom uvrede novinarki koja je o tome izveštavala, preneo je AFP.

"Zašto si to napisala? Glupa si, glupa si", rekao je Nastase tom prilikom.

Britanska novinska zajednica saopštila je da je njegov ispad prijavljen Međunarodnoj teniskoj federaciji.

Nastase je uoči susreta sa Velikom Britanijom izneo neukusne opaske prema kapitenu britanske teniske reprezentacije En Keotavong.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Ap0qalypto

22.04.2017. 11:17

Ma kakvo imao privatno misljenje, trebao je da zadrzi za sebe. Jer bezobzira sto im je celo drustvo rasisticko, mora da se napravi slika da se to ne podrzava.

Фенси Медведи

22.04.2017. 11:23

Не видим расистички коментар,а у вези допинга-јавна тајна коју штити америчка тен асоцијација.

Фенси Медведи

22.04.2017. 11:23

Не видим расистички коментар,а у вези допинга-јавна тајна коју штити америчка тен асоцијација.

Косингас Гаврило

22.04.2017. 11:54

Боже, људи, да ли сте ви нормални!? Где је ту расизам!? Човек је направио шалу у којој нема ни трунке зле намере, и неко сад то хоће насилно да претвори у некакав расизам!

Д. З.

22.04.2017. 11:55

По чему је то "расистички коментар"? Занима човека које ће боје бити беба и није ништа лоше рекао у смислу расе.

Zoran Zemun

22.04.2017. 13:32

@Д. З. - Potpuno se slazem DZ, nikakav rasizam ovde ne postoji. Nego je strogo zabranjeno saliti se sa crncima, a narocito gejevima. Odmah te obeleze za rasistu. Ogavna hipokrizija savremenog drustva regularno servirana od strane americko masonskih lobija...

Dragan P.

22.04.2017. 12:47

Po toj logici, uvredljivo je kad se zapitaš koju će dete imati boju kose, kad crnokosa žena zatrudni sa plavokosim muškarcem. Ili, recimo, kad niska žena zatrudni sa visokim muškarcem, pitati se hoće li dete biti niska ili visoka osoba, to je verovatno vrhunski fašizam i kršenje svih mogućih ljudskih i životinjskih prava!

Утеривач

22.04.2017. 12:52

Наравно, лицемерно друштво у којем боја коже прећутно дефинише друштвени и социјални статус а које пропагира "толеранцију" и човека не види као човека независно од боје коже не може да "толерише" да се јвано каже да је црнац црн латиноамериканц смеђ а белци бели итд... Као да је проблем у исказивању очигледне чињенаце а не у друштвеном односу према тим људима! Црн, црвен, жут, браон...какве то има везе ако је човек човек? Коментар Настасеа само болесним лицемерима може да смета!

Ivanka Kosovka

22.04.2017. 13:51

Mislim da je mnogo glupo osudjivati jedan usputni mali komentar kojeg je neko sa strane cuo. Nista Nastase nije ruzno rekao, niti bilo koga omalovazavao. Gospodo, Rama i Tači , politicari na najvisem nivou, daju takve izjave da bi trebalo odnah da budu snenjeni, a onda i krivicno da odgovaraju. Niko nista me preduzima. To su ozbiljna pitanja za veliku osudu. a ne Nastase....

Nickster

26.04.2017. 04:57

Kada neka ješina ( Seinfeld, Chandler, Ustinov i drugi) otvoreno i banalno vređa Srbe to je OK. Međutim ako samo spomeneš crnce i jevreje to je odmah problem.Ruse i Srbe možeš pljuvati do mile volje i to je u Americi ćak i poželjno. Demokratija made in USA.

Biki

27.04.2017. 13:59

Na poslu prije par godina, koleginica citala crnu hroniku I bila tu slika stare crnkinje Sa smijesnom kosom i pocela da se smije drugoj koleginici crnkinji koja je ispod perike imala slicnu kosu. Ja cuvsi njezin zarazan smijeh I sama se poceh smijati ali opet zbog zaraznog smijeha a ne zbog samog razloga. Nekoliko minuta kasnije sefica nas dvije zove u kancelariju. Crnkinja nas prijavila da smo je ismijavale na rasnoj osnovi a mene kao strankinju koliko su samo puta kinjili I rugali se pa nista