Ministarstvo povlači pakete o seksualnoj edukaciji

Nacionalne vesti - Petak 21.04.2017 - 16:24

Beograd -- Ministarstvo prosvete odlučilo je da obrazovne pakete o seksualnoj edukaciji povuče iz upotrebe.

Problem u autorskim pravima FOTO: Free Images Problem u autorskim pravima FOTO: Free Images

"Povodom saopštenja Incest trauma centra da su Obrazovni paketi za učenje o temi seksualnog nasilja svojina tog centra i da se ne mogu revidirati, a da se ne povrede njihova autorska prava, Ministarstvo prosvete donelo je odluku da te obrazovne pakete u potpunosti povuče iz upotrebe", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Istovremeno, odlučeno je da se u narednom periodu formira tim stručnjaka, dečjih psihologa i pedagoga, koji će izraditi novi pomoćni materijal za nastavnike i vaspitače, namenjen prevenciji i sprečavanju seksualnog nasilja nad decom.

"Tokom rada novi tim će se u potpunosti pridržavati kriterijuma uzrasta deteta i karakteristika šireg konteksta u kojem dete, odnosno učenik, odrasta, naravno uz uvažavanje principa nulte tolerancije prema bilo kom obliku nasilja", navodi se u saopštenju.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: