Nije uspeo treći put, kraj za Novaka!

Novak Đoković završio je takmičenje u Monte Karlu, pošto je u četvrtfinalu poražen od Davida Gofana sa 2:1 (2:6, 6:3, 5:7).

Izvor: PT

Petak, 21.04.2017.

16:25

Nije uspeo treći put, kraj za Novaka!
Getty Images

Srpski teniser nastavio je sa bledim partijama ove sezone, pošto je poražen od trinaestog tenisera sveta, Davida Gofana.

Đoković ovako nije uspeo da se treći put izvuče iz ambisa, pošto je u prethodna dva duela posle velike borbe pobedio Španca, Karenja Bustu i Francuza Žila Simona.

Drugi reket sveta nije dobro otvorio meč, što je Gofan iskoristio i napravio rani brejk. Nije Đoković izgledao toliko loše, koliko je Belgijanac igrao neverovatno dobro.

Pri rezultatu 3:1 za trinaestog tenisera planete, Novak je ponovo odigrao gem sa dosta oscilacija, a Gofan napravio dupli brejk za velika tri gema prednosti.

Do kraja seta, Đoković nije uspeo da pripreti Belgijancu, koji prvi set dobija veoma ubedljivo, 6:2.

U drugom setu, igrači su dobili uvodne gemove. Međutim, pri rezultatu 1:1, Gofan je ima dve uzastopne brejk lopte i priliku da polako meč privede kraju.
Međutim, sjajnom igrom sa osnovne linije Đoković dobija tri poena zaredom, a potom dolazi i do prednosti od 2:1. Usledila je sjajna igra Novaka, koji se probudio i dobio 10 poena zaredom, napravivši tako i brejk bez izgubljenog poena 4:1.

Drugi reket planete, imao je priliku da pri rezultatu 5:2, završi posao u drugom setu, ali je propustio dve set lopte.
Posle neiskorišćene prilike u gemu protivnika, Novak je imao šansu da izjednači u svom servis gemu. Drugi reket sveta je sada iskoristio prvu set loptu u gemu i zasluženo stigao do 1:1 u setovima.

U trećem setu usledila je prava drama. Novak je ekspresno stigao do brejka, na početku seta i činilo se da će srpski teniser lako privesti meč kraju. Međutim, u osmom gemu na servisu Đokovića, Gofan pravi brejk i stiže do izjednačenja.
Belgijanac je potom dobio svoj gem i stigao do prednosti od 5:4, a Đoković je servirao opstanak u meču.

Novak sigurno rešava deseti gem, a potom i Gofan naredni, pa je drugi teniser sveta opet servirao za opstanak.

Međutim, ovoga puta Đoković nije uspeo da osvoji svoj gem. Spasao je čak četiri meč lopte, ali petu nije uspeo, pa je tako Belgijanac prošao u polufinale Mastersa u Monte Karlu.

Gofan će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela, Dijego Švarcman - Rafael Nadal
Getty Images
Tekstualni prenos meča pratite na našem sajtu.

Đoković je kao protiv i Karenja Buste i Žila Simona loše otvorio meč, što je Belgijanac znao da iskoristi i da napravi brejk već u prvom gemu. Drugi reket sveta osvojio je samo jedan poen.

Drugi gem Đoković otvara mnogo bolje, što je rezultiralo da automatski dođe do prilike da vrati izgubljeni gem. Međutim na 30:40, Đoković i Gofan odigrali su prelep poen, koji je posle sjajne forhend paralele dobija Gofan. Potom su usledila dva laka poena Belgijanca koji stiže do prednosti od 2:0.

Drugi servis gem Đokovića nije dobro, pošto je, Gofan je izuzetno krenuo i poveo sa 30:0. Srpski teniser je dobrim servisom, a potom i pomoću mreže stigao do izjednačenja 30:30. Usledila su dva dobra servisa, posle čega Novak dobija prvi gem na meču.

U nastavku meča, trinaesti teniser planete dobrim servisima, dolazi do dve gem lopte 40:15. Đoković je pripretio dobivši poen, međutim izbacuje bekhend paralelu u aut, posle koje Belgijanac dolazi do 3:1.

Novak je nastavio sa oscilacijama, što je Gofan iskoristio da dođe do dve brejk lopte. Greškom Belgijanca, Đoković je spasio prvu brejk loptu, međutim drugi reket sveta je uzvratio lošim udarcem, pa Gofan stiže do prednosti od 4:1.

U naredna dva gema, igrači su sigurno osvajali poene na svoje servise, pa je usledio gem u kojem je Gofan servirao za prvi set.

Belgijanac je greškom otvorio gem za 0:15. U narednom poenu, usledila je duga razmena, posle koje je Gofan ponovo izašao kao pobednik. Trinaesti teniser sveta nastavio je da igra odlično, što je rezultitalo osvajanjem prvog seta.

II set

Getty Images
Drugi set krenuo je slično kao i prvi, međutim Novak dobrom igrom sa osnovne linije dobija prvi gem.

Prvi servis gem Belgijanca krenuo je loše po Đokovića, koji se posle duge razmene, u nameri da stigne lopticu sapleo i pao. Na svu sreću, prošao je dobro. Posle male pauze, Gofan dobija tri poena za redom za 40:0. Međutim, Novak je uspeo da pripreti dobivši dva poena, ali potom lošim drop šotom poklanja gem Gofanu.

Jasno je da ne funkcioniše igra Đokoviću, forhendi i bekhendi jednostavno nemaju dovoljno oštrine. Novak se ponovo mučio na svom servis gemu, što je Gofan iskoristio da dođe do dve brejk lopte. Međutim, sjajnom igrom sa osnovne linije Đoković dobija tri poena zaredom. Srpski teniser nije iskoristio dve gem lopte, ali zato jeste treću za vođstvo od 2:1 u drugom setu.

U četvrtom gemu, Đoković je podsetio na onog starog, pa dobija servis gem Gofana bez izgubljenog poena. Sjajnom igrom, Novak potvrđuje brejk i dolazi do prednosti 4:1.

Seriju od 11 uzastopnih poena, Novak je prekinuo pri servisu Gofana u šestom gemu drugog seta, posle čega Belgijanac dobrim servisima smanjuje prednost Novaka.

Bez problema, drugi reket sveta dobija svoj servis gem, pa je pritisak prebacio na Gofana koji servisa za opstanak u drugom setu.

Učinilo se da bi Đoković mogao već na servis Gofana da dođe do izjednačenja u setovima, pošto je dobro igrom stigao do 0:30. Gofan je uzvratio sva dva osvojena poena, međutim Novak stiže do set lopte. Belgijanac dobrim servisom stiže do izjednačenja, posle čega Đoković ponovo ima brejk loptu.

Međutim, trinaestog tenisera sveta servis je odlično služio, spašava drugu brejk loptu i dobija osmi gem drugog seta.

Posle neiskorišćene prilike u gemu protivnika, Novak je imao šansu da izjednači u svom servis gemu. Drugi reket sveta je sada iskoristio prvu set loptu u gem i zasluženo stigao do 1:1 u setovima

III set

Getty Images
Novak je nastavio sjajno da igra, što se pokazalo i u rezultatu. Ekspresno je stigao do brejka i vođstva od 1:0 u trećem setu.

Bez većih problema, Đoković odličnom igrom sa osnovne linije stiže do dve gem lopte 40:15. Odličnim servisom drugi reket sveta potvrđuje brejk prednosti.

Novaku je konačno kliknulo nešto u igri, pa je zaigrao na prepoznatljivom nivou. Ponovo je pripretio Belgijancu na njegov servis, međutim Gofan je stabilizovao igru, spasio dve brejk lopte i stigao do gem, posle čega je smanjio na 2:1.

Drugi reket sveta odičnom igrom, uz samo jedan izgubljen poen na svoj servis ponovo diže prednost.

Gofan dobro otvara peti gem trećeg seta i stiže do 30:15. Usledilo je izjednačenje, posle kojeg Gofan stiže do gem lopte. Međutim, sjajnim riternom iz bekhenda, Novak stiže do izjednačenja. U naredna dva poena, Gofan je iskoristio pad koncentracije kod Novaka i stiže do 3:2.

Kao i prethodnim Đokovićevim gemovima, drugi reket sveta dobro kreće, međutim Gofan je zaigrao još bolje i uspeo da pripreti 15:30. Usledilo je izjendačenje, a potom i najemotivnije proslavljanje Novako do sada, Gofan je izašao na mrežu, a Đoković sjajnom forhend paralelom stigao do gem lopte. Ipak, odličnim riternom David dolazi do “đusa“. U naredna dva poena razmenili su po poen, posle čega je Gofan stigao do brejk lopte.

Đoković je iskoristio grešku Belgijanca za izjednačenje, posle kojeg Gofan odličnom igrom ponovo stiže do brejk prednosti. Drugi reket sveta ponovo je ima sreće, pošto je trineasti teniser planete poslao lopticu u mrežu. Usledila je treća brejk lopta Gofana, koji ponovo poklanja poen drugom reketu sveta.

Ni četvrtu brejk loptu Belgijanac nije iskoristio, pošto je Novak sjajnim servisom stigao do “đusa“. Najduži gem u meču se nastavio, a Gofan nije uspeo da iskoristi ni petu brejk loptu. Usledili su dobri servisi Đokovića, koji posle maratonskog gema stiže do 4:2.

Posle ovako dugačkog gema i pet neiskorišćenih brejk lopti Gofanu je očekivano pala koncetracija, pa smo videli novi “đus“. Ipak, posle dve greške drugog tenisera sveta, Belgijanac smanjuje na 4:3.

Bivši broj jedan krenuo je loše u osmom gemu, napravivši dve greške, a potom je i Gofan sjajnom igrom na mreži stigao do tri uzastopne brejk lopte. Prvi brejk loptu, Đoković drop šotom spašava, međutim sjajnom bekhend paralelom Gofan dolazi do izjednačenja 4:4.

Pri rezultatu 30:30 u devetom gemu, viđen je jedan od najdužih poena, Đoković se branio sve vreme, a Gofan je sjajnom forhend paralelom stigao do gem lopte. Međutim, sjajnim riternom Novak dolazi do “đusa“. Usledio je servis viner Belgijanca, a potom i greška Đokovića, 5:4 za Gofana.

Sigurnom igrom drugi teniser planete stiže do dve gem lopte 40:15, a potom greškom Gofana dolazi izjednačenja 5:5.

Đoković kreće poenom servis gem Gofana 0:15, ali potom Belgijanac uzvraća sjajnom bekhend paralelom. Usledila je greška Novaka sa osnovne linije, ali je zato u narednom poenu “očistio“ liniju za 30:30. Jeftinom greškom, Novak poklanja gem loptu Gofanu.

Sjajnom igrom, sa osnovne linije i na mreži Novak izjednačava, ali potom opet greši za drugu gem loptu Belgijanca. Gofan uzvraća poklon Novaku, duplom servis greškom, posle čega Đoković bekhend paralelu šalje u aut. Usledio je servis viner, i Belgijanac stiže do prednosti od 6:5.

Na početku 12. gema trećeg seta, igrači su razmenili po grešku, 15:15. Đoković je potom poslao loš drop šot, posle kojeg je Gofan došao na dva poena do pobede 15:30. Novak je ponovo poslao očajan drop šot, posle kojeg Gofan stiže do meč dve meč lopte. Đokovića je odličnim servisom i greškom Gofana stigao do “đusa“, ali Belgijanac ponovo stiže do meč lopte.

Sjajnom forehend dijagonalom spašava treću meč loptu, a potom bekhendom dolazi do gem lopte. Ipak, trinaesti teniser sveta odličnom igrom dolazi do “đusa“, a potom i greškom Novaka do četvrte meč lopte.

Međutim, Belgijanac šalje lopticu u mrežu, a potom i u aut, pa tako poklanja gem loptu Đokoviću. Posle duge razmene, Novak izbaciju forhend u aut, a onda isti udarac u mrežu, za meč loptu broj pet.

Đoković je ponovo pogrešio i tako izgubio od trinaestog tenisera sveta, Davida Gofana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

523 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: