21. april  2017. 13.30  | Izvor: FoNet

Obradović: Opozicija da bojkotuje naredne izbore

BEOGRAD -

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da bi opozicija trebalo da bojkotuje sve naredne izbore ukoliko se ne obezbede fer i pošteni izborni uslovi.

 

On je, na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine, predložio opozicionim strankama da sve političke razlike stave sa strane i da stanu u jedinstven opozicioni front za poštene i fer izborne uslove.

"Ne smemo da priznamo ove izbore i ne smemo da izađemo na bilo koje sledeće izbore ako se ne promene izborni uslovi. Ne treba učestvovati ni na jednim budućim izborima ako su oni unapred pokradeni i na svaki drugi način neregularni", rekao je Obradović.

On je naveo da su na sednici Republičke izborne komisije u četvrtak uveče izglasani pokradeni i neregularni konačni izborni rezultati.

"Vlast je obezbedila većinu i proglasila pokradene i neregularne predsedničke izbore zahvaljujući glasovima članova RIK iz redova Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, predstavniku Nenada Čanka u RIK, Vučićevom predsedničkom kandidatu Miroslavu Paroviću i njegovom predstavniku u RIK, i na žalost, zahvaljujući glasu Demokratske stranke Srbije", rekao je Obradović.

Obradović je rekao da ne može da razume da neko iz opozicije može da glasa za konačne rezultate neregularnih i pokradenih izbora.

On je upitao i da li "Šešelj sve vreme zamajava javnost da je on opozicija , a zapravo radi za interese Aleksandra Vučića".

Obradović je rekao i da je juče i danas na "usmeni lični naredbodavni čin" predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković zabranjen ulaz u parlament svima "koji valjda ne smeju da uđu dok im ona ne odobri".

On je rekao da je na taj način onemogućeno stručnim saradnicima Dveri i građanima, koje bi trebalo da primaju u Domu Narodne skupštine, da ih posete.

"Niko nema obrazloženje zašto je to tako", rekao je Obradović.

On je dodao da poslanička grupe Dveri nije dobila nikakav zvaničan dopis zbog čega je zabranjen ulaz svima u Skupštinu Srbije.

"To je ozbiljno pitanje za predsednika Skupštine Srbije i ozbiljno pitanje za javnost da li je to Dom poslanika ili je ovo kuća Maje Gojković", rekao je on.

On je ocenio da Gojković može u svojoj privatnoj kući da ograničava posete, ali ne i u Domu Narodne skupštine.

Broj komentara: 1

Dejan  22. 04. 2017. | 21:07
Dobro jutro Kolumbo.