DŽihadisti napali manastir Svete Katarine, ima žrtava

Novosti online / agencije

18. 04. 2017. u 23:10

Tokom posete Sinaju 1234. godine u Manastiru Svete Katarine boravio je arhiepiskop Sava, prvi srpski arhiepiskop

Џихадисти напали манастир Свете Катарине, има жртава

Foto Twitter‏

Egipatski mediji javljaju da je u napadu na Manastir Svete Katarine, jedan od najstarijih hrišćanskih manastira na svetu, odjeknula jaka eksplozija i da je ubijena najmanje jedna osoba.

Malo pre nego što se pojavilo saopštenje o eksploziji, teritoriju Manastira su napale nepoznate osobe naoružane lakim oružjem i ranile četiri policajca.

Tokom posete Sinaju 1234. godine u Manastiru Svete Katarine boravio je arhiepiskop Sava, prvi srpski arhiepiskop. Manastir su darivali srpski kraljevi Dragutin i Milutin brojnim poklonima, koji se danas čuvaju u muzeju i biblioteci tog manastira.

U Manastiru se nalazi prvi srpski psaltir. Krajem 14. veka iguman Manastira bio je Srbin Joanikije.


ID PREUZELA ODGOVORNOST ZA NAPAD NA SINAJU

Islamska država preuzela je večeras odgovornost za napad na egipatske snage bezbednosti nedaleko od crkve Svete Katarine na Sinaju.

Napad u kome je ubijen jedan, a ranjeno četiri pripadnika snaga bezbednosti desio se svega nedelju dana nakon dva bombaška napada na crkve egipatskih Kopta u kojima je ubijeno 45 osoba.

I za te napade odgovornost je preuzela ID.




— Julie Lenarz (@MsJulieLenarz) April 18, 2017

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Aco

19.04.2017. 01:10

Ovi sto ocijenjuju sa, Dopada mi se su hrvati ili muslimani. Kako ih boli istina o postojanju srba i cak se svrstavaju u isti rang kao i terorist ID.Stidite se.

Miro Markovic

19.04.2017. 03:22

Nasa Vlada salje mirovnjake u Liban da cuvaju granicu izmedju Libana i Jevreja. To je zaista plemenito. Isto tako moze da posalje nekoliko vojnika da zastite manastir Sv. Katarine. Taj manastir je jedan od nastarijih manastira u hriscanstvu, koji je direktno povezan sa radom naseg Sv. Save. Uveren sam da bismo svi pomogli te nase vojnike. ID nece da traje zauvek,. Dok ih Rusi ne potpuno ne uniste, udruzimo se da zastitimo manastir Svete Kararine.

Realno

26.12.2017. 14:06

@Miro Markovic - Pa srbija ne moze da zastiti manastire na Kosovu a ti pricas o Egiptu

realist

19.04.2017. 04:10

Pitam se dali su ove muslimanske stoke,imaju imalo morala sto napadaju i ruseju Hriscanske bogomolje,kakav je onda taj njihovm Alah koji ih naucio na terorizam,Hriscani po Evrope hrane tu stoku a oni to sa idiotizmu vracaju Hriscanima,sve Hriscani sta im daju da im jednom dana presedne.

SuverenaAnonimka

19.04.2017. 07:25

Све земље око Израела морају да се ослободе муслимана и хришћана како би Јевреји створили свој библијски Израел који ће поробити цео свет ! Избеглице из тих регија ће бити насељење по Србији да би се наша култура разорила и нестала као једина СЛОБОДОЉУБИВА СИЛА која носи Истину у мисли, језику, обичају...