Ruski patrijarh osveštao uskršnji kolač od 1,5 tonu (VIDEO)

Tanjug

15. 04. 2017. u 23:20

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril osveštao je na Veliku subotu, uoči sutrašnjeg Uskrsa, u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi veliki uskršnji kolač od oko 1.500 kilograma

Руски патријарх освештао ускршњи колач од 1,5 тону (ВИДЕО)

Foto:YouTube / PrintSkrin

MOSKVA - Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril osveštao je na Veliku subotu, uoči sutrašnjeg Uskrsa, u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi veliki uskršnji kolač od oko 1.500 kilograma, prenela je ruska agencija RIA Novosti.

Kako je Saopštila pres služba tamošnje Patrijaršije, uskršnji kolač napravljen je od sedam delova, a u njegovom ukrašavanju učestvovali su predstavnici omladinskog ogranka Moskovske gradske eparhije, volonteri Prehrambene fondacije "Rus", članovi pokreta "Pravoslavni dobrovoljci" i drugi.

Sutra, na Uskrs, osveštani kolač moći će da probaju svi koji žele na svečanosti na trgu ispred Hrama.

Patrijarh Kiril je osveštao i "Korpu dobrote" u kojoj se nalaze hiljade uskršnjih jaja koja su obojili štićenici domova za nezbrinutu decu i drugih dečijih ustanova iz Moskve i Moskovske oblasti.





PONOĆNA LITURGIJA U HRAMI HRISTA SPASITELjA

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služio je večeras ponoćnu liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja. Liturgiji u najvećem pravoslavnom hramu na svetu prisustvovali su predsednik i premijer Rusije, Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev.

Bogosluženje prati nekoliko hiljada ljudi, prenose ruski mediji, kojima se patrijarh obratio tradicionalnim pozdravom: "Hristos Vaskrse!"











Pratite nas i putem iOS i android aplikacije