SINU BATE ŽIVOJINOVIĆA 4 GODINE ZATVORA Miljko: Nastavlja se moj desetogodišnji progon!
Foto: Vladimir Šporčić

Stečajna mafija

SINU BATE ŽIVOJINOVIĆA 4 GODINE ZATVORA Miljko: Nastavlja se moj desetogodišnji progon!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Miljko Živojinović, sin legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića, osuđen je juče u Specijalnom sudu u Beogradu na četiri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica u postupku protiv takozvane stečajne mafije.

Živojinović je istom presudom obavezan da građevinskom preduzeću „Rad“, koje je u stečaju, plati iznos od 12 miliona i 229.000 dinara.Podsetimo, Srbija je za Živojinovićem, koji godinama živi u Parizu, raspisala poternicu, pa on juče nije prisustvovao izricanju presude.- Nisam prisustvovao izricanju presude, tako da nisam bio u prilici da čujem njeno obrazloženje. Drago mi je da je sada od 39 optuženih oslobođeno ukupno 35. Iz toga se vidi da je ceo ovaj sudski proces bio montiran i potreban nekom u određenom trenutku. To je mnogo značajnije pitanje za srpsko društvo u celini od moje sudbine - rekao je juče sin Bate Živojinovića za Kurir. On je podsetio da je Apelacioni sud pre dve godine ukinuo poternicu za njim.- To je značilo da mogu da dođem na ponovljeno suđenje i da se izjasnim u skladu sa zakonom. Međutim, u međuvremenu su raspisane dve nove poternice za mnom, da se ne bih pojavio u Srbiji. Moj desetogodišnji progon se nastavlja - kaže Miljko Živojinović posle presude na koju ima pravo žalbe Apelacionom sudu.Istom presudom, osim Živojinovića, sud je optuženog Anđelka Bitevića osudio na kaznu na četiri i po godine zatvora i novčani iznos od 800.000 dinara, dok su Milivoje Mirković i Ljubiša Mitić osuđeni na kazne od po dve godine zatvora.

Nisu kriviOSLOBOĐENI KLJAJEVIĆ, PJEVČEVIĆ...Druga po redu prvostepena presuda doneta je juče za devetoro okrivljenih kojima je suđenje bilo ponovljeno po nalogu Apelacionog suda. Optužbi su juče oslobođeni bivši predsednik Trgovinskog suda Goran Kljajević, kao i Sekula Pijevčević, Zoran Jovanović, Radisav Jocović i Srboljub Spasić.Postupak protiv „stečajne mafije“, podsetimo, pokrenut je još 2006. godine.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14h UŽIVO: Šta je Tomislav Nikolić poručio studentima koji protestuju?

J. SPASIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track