Компанија НИС на сајму запошљавања „Топ џоб“

Компанија НИС подржала је овогодишњи сајам запошљавања „Топ џоб“ који се одржава 5. и 6. априла у Миксер Хаусу у Београду.

НИС је уједно и учесник овогодишњег „Топ Џоба“, а на штанду компаније сви посетиоци ће имати прилику да се упознају са условима и програмима запошљавања у НИС-у, као и да разговарају са представницима компаније. Кандидати ће такође имати  могућност да своје радне биографије поднесу на штанду НИС-а или да апликацију за запослење  пошаљу  електронским путем. У име НИС-а, сајам је свечано отворио Ђорђе Хаџи Костић, директор сектора за регрутацију и селекцију кадрова који је нагласио да су овакве манифестације јединствена прилика да се са потребама тржишта рада на једном месту упознају и послодавци и они који траже посао.

Подршка овом сајму само је део активности које компанија спроводи у циљу запошљавања младих кадрова.  Један од таквих програма је „НИС шанса“ путем ког компанија ангажује младе без искуства са завршеним факултетом или средњом школом. Више од 800 људи је до сада прошло кроз овај програм, а само ове године у оквиру програма „НИС шанса“  уговор о раду потписало је 114 младих стручњака.

Такође, НИС посебну пажњу посвећује и онима који би у будућности могли да примене своје знање у компанији.  Тако је програм стипендирања у НИС-у до сада прошло  више од  90 студента, који наставу похађају на српским и престижним факултетима у Руској Федерацији. Током трајања програма, НИС улаже у стипендисте кроз годишње програме стручних пракси, учешће у летњим школама, теренске посете, учење страних језика, а по завршетку периода стипендирања, стипендисте очекује запослење у НИС-у.

Компанија већ пет година спроводи и програм „Енергија знања“ путем ког остварује сарадњу са образовним и научним институцијама, унапређује и креира савремене услове за рад  и на тај начин успоставља и прилагођава студијске програме потребама тржишта рада.

Као компанија која констатно улаже у образовање, квалитетан стручни кадар и своје запослене, НИС је у 2016. години добио низ признања која то и потврђују. За допринос  унапређењу квалитета образовања у Србији, НИС је прва компанија која је добила престижну „Светосавску награду“ коју додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије. Такође, компанија је добила и прву награду за Талент менаџмент у Србији за 2016. годину на такмичењу организованом од стране Stanton Chase International, а на тржишту рада НИС је препознат као други најпожељнији послодавац у Србији.

Текстови Russia Beyond су слободни за преузимање. Бићемо вам захвални ако их будете објављивали са линком који води на оригинални текст, односно на нашу страницу. Хвала!

Наш сајт користи „колачиће“ („cookies“). Притисните овде да сазнате више о томе.

Прихватити коришћење „колачића“