Ostin: "Pružao bih više u Zvezdinom sistemu"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.03.2017.
12:17
Izvor: Sportske.net, b92.net

Amerikanac koji je tekuću sezonu proveo u FMP Železniku tvrdi da bi u Zvezdinom sistemu mogao da pruži mnogo više, ali da ne zavisi samo od njega da li će sledeće sezone biti u timu Dejana Radonjića.

aba-liga/fmp
aba-liga/fmp

Povezane vesti

Sezona u kojoj je Amerikanac Ajzea Ostin odigrao svoje prve mečeve na profesionalnom nivou pokazala je da bi Crvena zvezda mt:s u njemu mogla da dobije pojačanje za budućnost.

Nakon što se izborio sa Marfinovim sindromom Ostinu je ponuđen ugovor od strane Crvene zvezde mt:s, a po dolasku u Beograd proseleđen je FMP Železniku za koji je nastupa u ABA ligi.

U intervjuu koji je dao za "B92" Ajzea Ostin ističe da nije na njemu da komentariše da li će naredne sezone dobiti priliku da nastupa za Zvezdu.

"Nije na meni odluka da li ću sledeće sezone igrati u Crvenoj zvezdi, to je nešto o čemu odlučuje predsednik kluba Nebojša Čović. Na meni je da dam sve od sebe, da radim svakog dana, predano – iz srca. A, ako je Crvena zvezda u mojoj budućnosti... I njima ću pružiti isto" rekao je Ostin.

Ajzea Ostin upisao je samo devet nastupa za FMP u regionalnom šampionatu i u proseku postizao 9.1 poen i beležio 3.2 skoka. Amerikanac tvrdi da bi u Zvezdinom sistemu funkcionisao još bolje.

"Generalno govoreći, ne samo u vezi sa Zvezdom, definitivno mogu da vidim sebe kao deo takvog košarkaškog sistema. Plejevi i bekovi igraju veoma dobar pik-en-rol, lopta se konstatno kreće sa jedne na drugu stranu terena, s čime se mi u FMP mučimo s vremena na vreme. Verujem da bih u Zvezidnom sistemu mogao da pružam još bolje partije, imao bi više solucija, više prostora za prodor" objasnio je Ostin.

Svoju najbolju partiju u tekućoj sezoni Ajzea Ostin je prikazao u duelu sa MZT Skopljem koji je završio sa 20 poena (4/5 za dva, 3/5 za tri), 2 skoka i ukradenom loptom.

Da li ćemo momka koji je svojevremeno projektovan kao jedan od prvih nekoliko pikova na NBA draftu naredne sezone gledati u Zvezdi pitanje je na koje ćemo odgovor dobiti tokom leta.

Kompletan intervju koji je Ajzea Ostin dao za "b92" možete pročitati klikom OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Thursday, 30.03.2017
18:08

Radnički je po tvojoj meri.FMP igra mnogo utakmica a ti nisi kadar za taj nivo.

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 30.03.2017
14:32

Bolden bi mogao da se uklopi, iako bi morao dosta da radi na odbrani koju mora da poboljsa, dok Ostin je velika enigma koliko bi mogao i sta bi pruzio timu, koji igra veoma teska i zahtevna takmicenja u napornom ritmu. Svakako veoma zanimljiv igrac zbog svoje visine, dugackih ruku i dobrog suta za 3 poena, gde moze lako pogoditi ako ostane sam. U dobroj pik igri, on bi sa malo boljom saradnjom i uigranoscu mogao napraviti dosta problema i najboljim evroligaskim ekipama sto se tice napada. Ali kod njega je odbrana ogroman problem, uz distribuciju lopti ka spoljnim pozicijama i asistencijama...defanzivna kretanja su mu isuvise usporena, moralo bi pomaganje strane ili cetvorka da tu obavlja veci deo posla, neka skocna zver na poziciji krilnog centra, igrac koji bi stitio Ostina i zajedno sa njim cinio visoki tandem na parketu. Teska situacija sto se tice ovog slucaja, Ostin ima odredjenih problema i sa vidom i sa telom, tek ove polusezone je poceo da igra nakon dugo vremena, smatram da mu treba jos neki duzi period da bi postao dovoljno dobar za EL tim.

avatar
Old_school
Thursday, 30.03.2017
15:14

Pa mi i ove sezone placemo za tom cetvorkom. Ako imamo dobru cetvorku, Ostin nam generalno i ne treba toliko pored Kuzmica. Kod Radonje svakako nema mesta ni jedan igrac koji ne igra odbranu. Neka se kali jos jednu godinu, ionako je potpisao na tri koliko se secam. Tako da ima vremena za njega.

avatar
Bafana
Thursday, 30.03.2017
16:53

Koja to teska takmicenja igra zvezdana sem evrolige pa covece vi igrate u istom prvenstvu sa vašim drugim timom sto dovoljno govori o kvalitetu Aba lige

avatar
Bomb@$
Thursday, 30.03.2017
12:30

Kakav god da si ,pruzices vise od Milka koji se posvadjo sa obrucem. Ne moze covjek vise ni table pogoditi.. Krene na polaganje ,pa prebaci kos..

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 30.03.2017
14:17

Nizak je Milkmen, jure ga centri da ga poklope i neretko i uspevaju, zbog toga trapavo i brzopleto izbacuje i promasuje svasta. Gruva cesto sa dobrim peticama i to je tezak posao za nekoga ko to nije, a i generalno mu opada forma kroz sezonu jer je star igrac i telo mu ne moze izdrzati ovakav ritam na svakih 2-3 dana, i tako vec 7-8 meseci...Mora se uzeti u obzir da je on pred sam kraj karijere koju ce zavrsiti ovde najverovatnije, i da je centar jedino po sporoci kretanja, inace je cista cetvorka bio ceo zivot...

avatar
Džon Rambo
Thursday, 30.03.2017
12:27

I neka mi sad neko kaže da nisu isti klub, evo i ovaj Ostin je to potvrdio!