Ovo je najvažniji evroligaški meč za Zvezdu, a da ga ona ne igra! (VIDEO)

Od 20.45, zvezdaši će biti prikovani za televizor

  • 20

Košarkaši i navijači Crvene zvezde sa izuzetnom pažnjom pratiće meč Bamberga i Darušafake u četvrtak u 20.45, koji može širom otvoriti vrata Top 8 faze.

Računica je jasna pred pretposlednje kolo nikad zanimljivije Evrolige u novom formatu. Crvena zvezda trenutno je osma sa 15 pobeda, Darušafaka ima 14 i u poslednjem kolu se upravo ove ekipe sastaju. Bilo bi idealno za šampione Jadrana i Srbije da se sve reši pred odlazak u Tursku, kako bi se izbegao paklen pritisak uz vrlo verovatno domaćinsko suđenje kako obično biva u jednoj od klupski najuticajnijih košarkaških zemalja Evrolige.

Pita se i Bamberg koji se pokazao kao jedan od najnezgodnijih i najčvršćih domaćinskih ekipa u takmičenju, predvođen je harizmatičnim Andreom Trinkijerijem, a u poslednjem kolu Nemci su demolirali Armani sa 84:76 i sigurno neće popuštati Turcima. Pitanje je samo koliko će imati elana da se nose sa njima, rasterećenost može biti adut, a ne treba zanemariti ipak ni sposobnost Darušafake da se vrati iz mrtvih.

>>>Anđušić baš naoštren pred Zvezdu i to je svima stavio do znanja!

>>>Zvezdina sezona iz snova stala u nedelju dana!

>>>SUNOVRAT VELIKE KARIJERE: Nikada nećete pogoditi gde ide Markus Vilijams!

Ekipa Davida Blata je pobedila Crvenu zvezdu iako je gubila sa 16 poena razlike, nedavno je u turskoj ligi od -17 došla do trijumfa nad Ušakom sa 78:70, ali postoji jedan podatak u koji se uzdaju navijači Crvene zvezde - Darušafaka je izgubila na čak sedam poslednjih gostovanja u Evroligi u nizu!

U prvom meču je pobedila Bamberg sa tesnih 72:70 uz 17 poena Klajburna, Nikolo Meli je imao dabl-dabl u nemačkoj ekipi, a u turskom timu sad će se uzdati i u Breda Vonamejkera, koji prosečno beleži 15.5 poena po meču, a nekada je bio lider Bamberga u pohodu na dve nemačke titule.

- Na nama je da pobedimo u preostala dva meča i prođemo dalje. U našim je rukama sve, moramo da se fokusiramo jer je Bamberg nezgodan pred svojim navijačima, oni su bučni i moramo biti spremni. Neophodna je da budemo podjednako dobri u oba pravca, da limitiramo izgubljene lopte. Ja sam spreman posle povrede, pronašao sam pravi ritam - rekao je Skoti Vilbekin iz Darušafake pred meč.

Ukoliko Bamberg pobedi, Zvezda će imati istorijsku šansu da veže dva Top 8 nastupa u Evroligi. Preostaje da pobedi otpisani Uniks u petak, a Delije su za tad najavile ludnicu, pošto će biti smeštene iza klupe.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lira....

    30. mart 2017 | 12:48

    A saopstenje....

  • ♡Red♡White♡

    30. mart 2017 | 15:22

    Ništa dok bar jednom ne udjemo u f4. Partizan to igrao 4 puta. Zvezdaš sam veliki, ali ćemo se izgleda načekati. Pobedimo sve najjače ekipe, a opet jedva da budemo osmi. Tu nešto ne štima.

  • Dane

    30. mart 2017 | 15:10

    Napred DarusaFUCKa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA