VIDEO: Neredi zbog ubistva Kineza, demonstranti palili kontejnere

Nekoliko stotina demonstranata sukobilo se sinoć, treću noć zaredom, sa policijom u Parizu zbog smrti Kineza kojeg je ubila policija.
Tokom protestnog skupa ispred policijske stanice u 19. pariskom arondismanu gde je bio raspoređen veliki broj policajaca, demonstranti su palili kontejnere, gađali policiju kamenjem i flašama, pokušali su da rasture policijske barikade i da blokiraju saobraćaj na šta je policija reagovala suzavcem i biber sprejem.
 
Uzvicima "policija ubice" i "nepravda, nepravda" demonstranti većinom iz kineske zajednice, došli su da održe bdenje za ubijenog Šaojo Liua, podrže porodicu žrtve i da izraze bes prema policiji.
 
 
Oni traže da policija objasni razlog svoje brutalnosti i da objasni zbog čega je ubijen čovek kojeg je u nedelju upucao jedan policajac kada je Kinez makazama napao drugog policajca.
 
Policija je pucala i ubila 56-godišnjeg Šaojo Lija u njegovoj kući, tokom intervencije zbog porodičnog nasilja. Policija je saopštila da je delovala u samoodbrani, braneći se od Kineza naoružanog makazama, međutim porodica ubijenog tvrdi da je Liu imao makaze u ruci zbog toga što je njima čistio ribu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.