Читај ми!

Denver sve dalje od plej-ofa, Jokić odličan

Uz dobru igru našeg internacionalca Nikole Jokića, Denver rezultatom 122:113 poražen u duelu sa Portlandom, direktnim suparnikom u borbi za poziciju koja vodi u plej-of. Od ekipa domaćina, protekle noći u NBA ligi samo još tim Atlante slavio pobedu – nad Feniksom sa 95:91. U dramatičnim završnicama na gostovanjima, Minesota odnela pobedu nad Indijanom od 115:114, a Majami nad Detroitom – 97:96. Bez većih problema Golden Stejt nadigrao Hjuston rezultatom 113:106, Vašington Lejkerse sa 119:108, a Filadelfija Bruklin sa 106:101.

Denver je u duel sa Portlandom ušao sigurno i poveo u prvoj četvrtini, ali su domaćini uspeli da načine taktički i rezultatski preokret da bi u poslednju četvrtinu ušli sa dvocifrenom prednošću, koju su bez većih problema sačuvali za pobedu kojom su sve bliži plej-ofu.

Portland su do pobede predvodili Si-Džej Makalum, sa 39 poena, pet skokova i tri asistencije, i Jusuf Nurkić, koji je ostvario jednu od najboljih, ako ne i najbolju igru dosada, zabeleživši 33 poena (12/15 za dva), 16 uhvaćenih lopti, tri blokade i dve asistenije.

U timu Denvera najefikasniji je bio Džamir Nelson sa 23 poena, uz četiri asistencije, a Geri Heris je dodao 19 poena.

Naš Nikola Jokić meč je završio sa 17 poena i po osam skokova i asistencija, uz dve blokade, za 36 minuta igre.

Portland trenutno, osam kola pre kraja regularnog dela, ima pobedu više od Denvera, ali i bolji međusobni skor od 3:1.

Protekle noći domaće ekipe nisu imale mnogo sreće, jer je od ekipa domaćina slavio samo još tim Atlante nad Feniksom 95:91.

Najdramatičnije završnice odigrane su u duelima Minesote sa Indijanom i Majamija sa Detroitom.

Minesota je na gostovanju odnela pobedu nad Indijanom sa 115:114, iako je domaća ekipa, posle nekoliko rezultatskih obrta, u završnicu meča ušla sa minimalnom prednošću.

Indijana je vodila sa 2 poena kada je u poslednjem napadu Minesote, 3 sekunde pre kraja, fauliran Riki Rubio i postao igrač odluke. Ubacio je sva tri slobodna bacanje za 115:114, a domaćini nisu uspeli da poslednji napad iskoriste za preokret.

Riki Rubio je, sa 21 poenom, 10 asistencija i 5 skokova, bio drugi po efikasnosti u pobedničkom timu iza Taunsa koji je ubacio 37 poena uz 12 skokova i jednu asistenciju.

U timu Indijane najefikasniji je bio Pol Džordž, takođe sa 37 poena, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.

Meč Majamija i Detroita bio je još dramatičniji jer je obilovao rezultatskim obrtima do samog finiša utakmice, a gosti su odneli pobedu u poslednjoj sekundi košem Vajtsajda.

Iako je bio igrač odluke, Vajtsajd je utakmicu završio sa 17 poena kao drugi po efikasnosti, iza Mileta Dragića, koji je ostvario 28 poena i po 4 skoka i asistencije.

U poraženom Detroitu najefikasniji je bio Koldvel Poup sa 25 poena, a pratili su ga Smit i Haris sa po 19 poena.

Bez većih problema Golden Stejt je nadigrao Hjuston sa 113:106, predvođen razigranim tandemom Kari–Tompson. Stef Kari je meč završio sa 32 poena, 10 skokova i 7 asistencija, a Klej Tompson sa 25 poena 5 skokova i 1 asistencijom.

Harden nije uspeo da im značajnije parira, iako je završio meč sa trostrukim dvocifrenim učinkom od 24 poena, 13 asistencija i 11 skokova.

Na gostovanjima su slavili Vašington, savladavši Lejkerse sa 119:108, i Filadelfija, nadigravšiu Bruklin sa 106:101.

Rezultati utakmica:

Portland – Denver 122:113
Indijana – Minesota 114:115
Šarlot – Milvoki 108:118
Bruklin – Filadelfija 101:106
Detroit – Majami 96:97
Atlanta – Feniks 95:91
Hjuston – Golden Stejt 106:113
LA lejkers – Vašington 108:119 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво