Uz MIG-ove i tenkovi, jedini trošak - transport

Srbija će imati jednu modernu flotu aviona koja će moći da u potpunosti čuva naše nebo i da bude garant bezbednosti svim našim građanima.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.03.2017.

08:27

Uz MIG-ove i tenkovi, jedini trošak - transport
Foto: Thinkstock, ilustracija

To je izjavio ministar odbrane Zoran Đorđević dodajući da je, pored toga, dogovoreno da bude isporučeno i 30 tenkova T72 i 30 borbenih vozila BRDM 2.

Đorđević je novinarima rekao da je dogovor sa Ruskom Federacijom potvrda da Vlada Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem radi ispravnu stvar dobru za državu.

''Predsednik Rusije (Vladimir) Putin rekao je da će on potpisati ukaz. Čekamo da bude potpisan ukaz i u skladu sa tim ukazom preuzećemo dalje korake'', obijasnio je Đorđević.

Prema njegovim rečima, postoje dve varijante, a jedna je da to bude samo pomoć.

''Ono što smo zamolili je da bude, na osnovu vojno - tehničkog sporazuma, vojna tehnička pomoć. To dosta olakšava proceduru i dosta brže cemo doći u posed tih aviona i početi sa remontom i modernizacijom'', rekao je Đorđević.

Navodeći da je pored toga dogovoreno da bude isporučeno i 30 tenkova T72 i 30 borbenih vozila BRDM 2, on je istakao da će svi biti potpuno mordenizovani i rementovani i kao takvi predmet donacije Srbiji.

''Čekamo samo da se završi, pretpostavljam, proces u Rusiji i nakon toga da budu isporečeni. Onda ćemo da vidimo tehniku kako i na koji način ćemo da ih dopremimo'', rekao je Đorđević.

Na pitanje o plaćanju, ministar je istakao da su tu samo troškovi puta.

''Dobićemo ih verovatno u nekoj luci u Rusiji i od tog trenutka oni postaju naši. Mi ćemo u skladu sa tim organizovati dopremanje u Srbiju i to je jedini trošak koji će imati Srbija'', rekao je Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: