Telekom nagradio najbolje IT projekte mladih

Tanjug

28. 03. 2017. u 20:48

Telekom Srbije uručio je nagrade za tri najbolja projekta iz oblasti informacionih tehniologija koje su osmislile mlade kompanije i timovi stručnjaka na početku karijere

Телеком наградио најбоље ИТ пројекте младих

Foto Tanjug,Zoran Žestić

Telekom Srbije uručio je danas nagrade za tri najbolja projekta iz oblasti informacionih tehniologija koje su osmislile mlade kompanije i timovi stručnjaka na početku karijere.

Ukupno 20.000 evra za razvoj prve poslovne ideje su podstrek mladima koji su osmislili nagrađene projekte da rade na njima i ubuduće, ali u svojoj zemlji, pojasnio je direktor IT sektora u Telekomu Srbije Milan Simić.

Nagrađeni su tim Balloonera, koji je osmislio projekat za jeftinije balonske letove u svemir, zatim Cactomain sa servisom za pojednostavljeno registrovanje i upravljanje internet domenima i AddTag koji je predstavio sistem za unapređenje brendiranja.

Simić je naveo da je vizija Telekoma i Startap akademije s kojom sarađuje u izboru nagrada nazvanih "MTS startap ubrzanja" da do 2020. zadrže 100.000 mladih u zemlji koji bi se bavili informacionim tehnologijom.

"Telekom već neko vreme podržava različite oblike preduzetništva u Srbiji pre svega u oblasti IT. Delimo zajedničku viziju sa klijentima iz Startapa, jer IT sektor ima čvrsto tlo u Srbiji i može i ostale sektore da podigne, a sve na korist građana u Srbiji", dodao je on.

Stefan Labor, iz nagrađenog AddTab tima, rekao je da ljudima koji se bave novim tehnologijama neprocenjiva podrška Startapa i da su im sponzori poput Telekoma neophodni.

"Moj tim činimo nas trojica i predstavili smo kombinaciju različitih aktivacija koje je moguće upotrebitii na događajima poput festivala, koncerata i sajmova, a da pruže neverovatno novo iskustvo posetiocima. Taj vid predstavljanja ima ogromne benefite za brend", pojasnio je on.

Nagrađenima su uručene i statue crvenog jednoroga koji predstavljuju početnu fazu razvoja određene ideje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije