Majami: Raonić lako zaustavio Troickog

Viktor Troicki završio je učešće na Mastersu u Majamiju porazom u drugom kolu od Miloša Raonića u dva seta – 6:4, 7:5.

Izvor:

Petak, 24.03.2017.

16:15

Majami: Raonić lako zaustavio Troickog
Getty Images

Bio je ovo peti međusobni duel Srbina i Kanađanina, a momak rodom iz Podgorice sada vodi 4:1 u pobedama..

Početak meča doneo nam je izjednačenu i sigurnu igru na obe strane, ali je Raonić iskoristio prvi pad u igri Troickog i stigao do brejka – koji je nedugo zatim pretvorio i u prednost u setovima.

Posle sigurnog gema Viktora na startu drugog dela igre kiša je prekinula meč, ali je on nastavljen posle nešto manje od pola časa pauze.

Nastavilo se u istom ritmu, a ponovo je Miloš prvi uspeo da rivalu oduzme servis. Ipak, Viktor je ovoga puta uspeo da uzvrati i uvede set u neizvesnu završnicu.

Međutim, ponovo je došlo do neobjašnjivog pada, kada je Troicki ispustio prednost od 40:0, a Raonić još jednom nije propustio priliku da to kazni i upiše trijumf.

Raonić će u narednoj rundi igrati sa pobednikom meča Miša Zverev – Džered Donaldson.

Troicki je bio poslednji predstavnik Srbije na Mastersu na Floridi, pošto Novak Đoković zbog povrede ne brani titulu, dok su Jelena Janković i Dušan Lajović takođe eliminisani.
Getty Images
U uvodna dva gema gotovo da nije bilo uzbuđenja – Raonić se upisao bez izgubljenog poena, da bi potom Troicki rivalu prepustio svega jedan, za izjednačenje – 1:1.

Posle nova dva poprilično rutinska gema na obe strane, usledila je prva šansa da neko stigne do prednosti. Viktor je uzeo prva dva poena i iz svega na kraju stvorio jednu brejk loptu. Međutim, odigrao je brzopleto, poslavši forhend u aut, pa je Miloš tek posle petog djusa uspeo da sačuva svoj servis – 2:3.

Brzo smo se vratili u ritam sa početka susreta, posle kraće drame, pošto su naredna dva gema ukupno trajala nešto više od minut – 3:4.

Nažalost, taman kada se činilo da Troicki može da prednosti ili da ćemo gledati neizvesnu završnicu, potpuno je zakao bekhend našem igraču, pa Raonić bez većih problema dolazi do brejka, a nedugo zatim to rutinski pretvara u vođstvo u setovima – 4:6.

Viktor je drugi set otvorio sigurnim servisima za vođstvo, ali je ubrzo počela kiša, koja je pretila od samog starta iz tamnih oblaka, pa je meč prekinut.
Getty Images
Posle nešto manje od pola časa borba je nastavljena, ali promene na terenu nije bilo. Miloš još jednom koristi pad u igri protivnika i još jednom mu oduzima servis – 2:3.

Sredinom drugog seta došlo je i do pada u igri Raonića, što ovoga puta Troicki savršeno koristi, Sa tri uzastopna poena preokreće sa 30:0 na 30:40, a Kanađanin onda šalje lopticu u mrežu za povratak našeg igrača – 3:3.

Viktor se u potpunosi razigrao posle vraćenog brejka, Raonić je s druge strane nastavio da servira u svom stilu, veoma dobro, pa je ubrzo na semoru rezultat ponovo bio izjednačen – 5:5.

Sve je ukazivalo na to da ćemo gledati taj-brejk, pošto je Troicki ekspresno došao do 40.0, ali je onda usledio novi neverovatan pad. Kao i dva puta ranije, Raonić to surovo kažnjava i stiže u priliku da ponovo svojim servisima dođe do seta, odnosno trijumfa – 5:6.

Iako je Viktor imao priliku da se još jednom vrati, loš dropšot ga je koštao šanse, a Miloš završio posao – 5:7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: