• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udružili se roditelji i nastavnici!

Izvor mondo.rs

Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika (NARNS) formirana je danas na konstitutivnoj skupštini u Beogradu, osnovna ideja je da se osnaži saradnja roditelja, nastavnika i škola, kako bi se uspešno inicirale promene u obrazovanju.

NARNS je nastala kao rezultat inicijative “Partnerski za obrazovanje” koju su pokrenuli Fondacija za otvoreno društvo i UNICEF.

"Formiranje Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije rezultat je posvećenog jednogodišnjeg rada na kreiranju struktura i dobrih praksi u zajedničkom radu roditelja i nastavnika u okviru predškolskih ustanova i škola", izjavila je Tatjana Stojić, koordinatorka programa u Fondaciji za otvoreno društvo Srbija.

Ona je navela i da je ovo početak nove faze razvoja u procesu demokratizacije i modernizacije obrazovnog sistema u Srbije.

"Bilo bi važno da Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika bude prepoznata kao partner institucijama sistema koje razvijaju obrazovne politike i mere na nacionalnom i lokalnom nivou", izjavila je Tanja Ranković, rukovoditeljka programa obrazovanja u Unicefu Srbije.

U okviru dosadašnjih aktivnosti inicijative “Partnerski za obrazovanje” više od 500 roditelja i nastavnika uključilo se u rad školskih klubova u 11 gradova Srbije – u Čačku, Kraljevu, Leskovcu, Loznici, Nišu, Novom Pazaru, Novom Sadu, Sečnju, Subotici, Zrenjaninu i Beogradu.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoro iz Srbiju

Nema tu puno filozofije! Nastavnici da rade svoj posao a roditelji da se više bave svojom decom '

special image