• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Država traži direktore, javite se!

Izvor Beta

Vlada Srbije objavila je danas javne konkurse za izbor direktora javnih preduzeća Elektroprivreda Srbije, Srbijašume i Preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od objavljivanja javnog konkursa u Službenom glasniku.

Do sada su objavljeni konkursi za direktore javnih preduzeća Srbijagas, Pošte Srbije, Skijališta Srbije, Srbijavode, Elektromreže Srbije, Rezervat Uvac iz Nove Varoši, Park prirode Mokra gora iz Užica i preduzeća za razvoj i unapređenje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija "Mreža-Most" sa sedištem u Beogradu.

Ranije su raspisani javni konkursi za direktore 12 javnih preduzeća - Stara planina iz Knjaževca, Nuklearni objekti Srbije, Putevi Srbije, Transnafta, Koridori Srbije, Državna lutrija Srbije, Emisiona tehnika i veze, Javnog preduzeća za skloništa, kao i za četiri nacionalna parka: Tara, Đerdap, Fruška gora i Kopaonik.

Direktori javnih preduzeća na javnom konkursu se biraju na četiri godine, a kandidati treba da imaju najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje i najmanje tri godine radnog iskustva u delatnostima kojima se bavi javno preduzeće. Uslov je da nisu članovi organa političkih stranaka.

Skupština Srbije usvojila je Zakon o javnim preduzećima krajem februara prošle godine, koji predviđa da se direktori javnih preduzeća u Srbiji biraju na javnom konkursu.

Komentari 16

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

rs

Kod nas direktor već 5 god kadar dss iako oni nisu u vlasti u ovom gradu a bio je direktor i kad nisu bili u vlasti u gradu niti su bili parlamentarna stranka jer nisu bili prešli cenzus!!!

keja

Samo preko SNS...

Nemanja

Drzava ne trazi direktore, zna se koji ce sledeci direktori biti za svaku drzavnu kompaniju, konkurs je objavljen zbog vremena potrebnog da se vec odredjeni ljudi postave na mesto direktora.

special image