Carinici u šoku: "Isparile" tone i tone mesa

Carinski službenici su prilikom kontrole javnog carinskog skladišta u Subotici otkrili da u magacinu-hladnjači nedostaje 16.339 kilograma svinjskog mesa.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.03.2017.

14:53

Carinici u šoku:
Foto: Thinkstock

Meso je bilo pod carinskim nadzorom dok se za tu robu ne izmire dažbine.

U magacinu je bilo smešteno 26 paleta sa ukupno 21 tonom svinjskog mesa iz Španije, koje je čekalo na carinjenje.

Kada su carinici došli u kontrolu, utvrdili su da se na samo pet paleta nalazi roba, odnosno, kutije sa mesom. Na preostalim paletama bila je uredno složena prazna ambalaža vešto upakovana u plastičnu foliju.

Carinici su otvorili sve kutije i utvrdili da nedostaje skoro 10 i po tona svinjske plećke, skoro četiri tone svinjskog vrata i preko dve tone svinjskog karea.

Izuzimanjem ove robe ispod carinskog nadzora pre izmirenja uvoznih dažbina umnogome je oštećen državni budžet, zbog čega će protiv svih odgovornih lica biti pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, saopštila je Uprava carina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: