Srednjoškolci iz Republike Srpske na Tari

Deset srednjoškolaca iz Republike Srpske, pobednika na literaranom konkursu, koji je raspisalo Ministarstvo inostranih poslova Srbije, u organizaciji Konzulata u Banjaluci i Vojne ustanove Tara, tokom desetodnevnog boravka upoznaće Taru i Vrnjačku Banju, posetiti Zlatibor, Čačak, Kruševac. Na konkursu su učestvovale 92 škole, a tema je bila - "Šta Srbija treba da zna o meni!"

Stigli su iz različitih mesta na sunčanu Taru na kojoj se proleće polako budi, upoznali se, prošetali i podelili prve utiske. Svako od njih ima svoju priču - ono o čemu su pisali.

"Napisao sam rad u dijaloškoj formi koji kroz prizmu prošlosti odslikava budućnost Srbije, onakvu kakvu je zamišljam ja i kako vjerujem zamišljaju svi s one strane Drine", kaže Igor Mirjanić iz Banjaluke.

"Htjela sam da kažem da treba oprostiti, ali ne i zaboraviti. Moto priče za buduće generacije je  da treba da idemo dalje", kaže Dajana Aleksić iz Bileće.

"Ja sam pisala o tome da u Republici Srpskoj ima mnogo djece koja vole Srbiju kao svoju zemlju, koja osjećaju da je Srbija nešto više od njenih granica", kaže Ana Đurđić iz Zvornika.

Domaćini na Tari, u predahu između uspešne zimske sezone, po prihodu najbolje u poslednjih sedam godina i priprema za sezonu seminara i ekskurzija do početka leta, malu grupu gostiju i Republike Srpske dočekali su onako kako to rade pune četiri decenije.

"Ono što nas zaista raduje i što s ponosom  ističemo 70 odsto naših gostiju su što bi se reklo povratnici, ljudi koji su bar jednom bili ovde i oni nas vide i smatraju kao rođake na selu", kaže Oliver Stanojević Vojna ustanova Tara.

Da se turistička Tara zaista budi potvrđuje i interesovanje stranaca, a ove godine, sudeći po najavama posebno je privlačna Slovencima.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво