Bujanovac: Većina na KLIMAVIM NOGAMA

Lokalne vesti - Sreda 22.03.2017 - 12:54

Vranje - Sednica Skupštine opštine Bujanovac u sredu počela je sa zakašnjenjem od sat vremena zbog, kako se nezvanično saznaje, previranja u vladajućoj većini.

Skupština opštine Bujanovac FOTO: S. Tasić/OK Radio Skupština opštine Bujanovac FOTO: S. Tasić/OK Radio

Nakon kašnjenja, dnevni red zasedanja je usvojen tesnim kvorumom od 22 odbornika, od 25 koliko broji trenutna vladajuća većina.

Prema nezvaničnim saznanjima, tri odbornika Pokreta za demokratski progres (PDP) šefa parlamenta Jonuza Muslijua i Demokratske unije Albanaca (DUA), navodno su se priključili odborničkoj grupi opozicione Demokratske partije (DP) Nagipa Arifija.

Još uvek nepotvrđene najave kažu da bi ovako pojačani opozicioni blok mogao da zatraži glasanje o poverenju predsedniku Skupštine opštine Jonuzu Muslijuu.

Nenad Mitrović, narodni poslanik i šef odborničke grupe SNS, koja je u Bujanovcu u opoziciji, izrazio je spremnost da podrži eventualni opoziv Muslijua.

- Bilo je najava da će Nagip Arifi podneti zahtev za smenu Muslijua, ali to se nije desilo, jer se taj predlog nije našao na dnevnom redu ovog zasedanja – kaže Mitrović za OK Radio.

Nezvanično, “probni balon” za uspostavljanje nove odborničke većine bio je predlog Arifija o formiranju anketnog odbora koji bi se bavio rasformiranjem lokalne Direkcije za izgradnju.

Ovaj predlog je odbijen sa 22 glasa protiv.

Lokalni mediji navode da je u nekoliko proteklih dana trajalo ubeđivanje troje odbornika da ostanu verni PDP i DUA.

U Skupštini opštine Bujanovac vladajuću većinu od 25 odbornika čine koalicija „Partije za demokratsko delovanje (PDD) - Demokratska unija Albanaca (DUA) - Šaip Kamberi“ sa 12 odbornika, Grupa građana „Dr Stojanča Arsić - Za bolji Bujanovac“, sa pet odbornika, Pokret  za dmokratski progres (PDP) - Jonuz Musliu sa četiri odbornika, Srpska lista (SPS, JS i SPO) sa dva i Ujedinjena partija Roma (UPR) koja ima jednog odbornika.

Opoziciju čine deset odbornika Demokratske partije (DP) Nagipa Arifija i sedam predstavnika koalicije „Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje“, koju  predvodi SNS.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: