MITIĆ: Andonov je politički korov i štetočina!

Lokalne vesti - Sreda 22.03.2017 - 10:54

Reagujući na izjave Igora Andonova u medijima, Siniša Mitić, predsednik Okružnog odbora SPS - a, poručio mu je da je on „politički korov“ i „politička štetočina“.

Andonov i Mitić. Foto: OK Radio Andonov i Mitić. Foto: OK Radio

Mitić u svom saopštenju obrazlaže da je Andonov politički korov iz razloga što kada domaćin sređuje svoju baštu on najpre počisti korov, aludirajući na to da je i Boris Tadić, čisteći svoju političku baštu počistio i Igora Andonova, raspustivši GrO SDS - a na čijem je on bio čelu.

 - Andonov će ostati upamćen i kao politička štetočina, i da li samo politička?

Igor Andonov se afirmisao po „sređivanju“ Aleksandrovačkog jezera, tako ga je dobro sredio da smo umesto jezera dobili Aleksandrovačko blato, ekološtu bombu, jer je u njemu zasadio i izrazito toksične modrozelene alge.

Od proleća do jeseni jezero je prekriveno travom i opasnim algama tako da je zabranjen pristup i njegovo korišćenje u bilo koje svrhe, posebno za ribolov.  

A u sve to je uložio, ili bolje rečeno oprao milion evra ili tadašnjih 106 miliona dinara!?

I zato umesto da drugima deli lekcije, bolje da odmah kupi malo veću lopatu i prugaste gaće pa da krene sa čišćenjem svog nedela, da makar malo opere svoju savest
- poručuje Mitić.

Mitić ukazuje da u medijima Andonov inputira da su mu socijalisti i on kao predsednik Komisije za mandatno iminutetska pitanja 2012. godine „pojeli“ šest meseci radnog staža. Mitić tvrdi da je to „notorna laž“.

- Andonov je tada nakon isteka funkcije zamenika gradonačelnika po zakonu mogao da koristi pravo da u narednih šest meseci, bude u radnom odnosu pri Gradu Vranju i da za to prima platu zamenika gradonačelnika, ali pod jednim uslovom - da nema zasnovan radni odnos na drugom mestu.

Sa takvim zahtevom on se obratio Komisiji koja mu je to i omogućila.

Međutim, nakon izvesnog vremena na zahtev tadašnjih članova Komisije iz redova SNS - a, direktor ZC - a je dostavio dopis u kome obaveštava da Andonov tamo nije prekinuo radni odnos.

Komisija donosi rešenje da Andonov ne može da koristi ovo pravo, što je kasnije potvrdio i nadležni sud, da u isto vreme prima platu zamenika gradonačelnika od tadašnjih preko 130.000 dinara iako mu je funkcija istekla, a da tih šest meseci popravlja zube u svojoj privatnoj stomatološkoj ordinaciji.

Ako je i od Andonova i njegovog poštenja, mnogo je
- zaključuje Mitić.

On dodaje da ga je takvo ponašanje podsetilo na vojničke dane kada se, kako kaže, govorilo „Ko o čemu, vojska o skraćenju, a tamo neki o poštenju“.

- Zato mu poručujem da se ne bavi mojim odnosom prema SNS - u, jer to od njega bolje znaju ljudi iz te stranke, niti našim odnosima u okviru SPS -a.

Neka pokuša da realno sagleda svoj sadašnji, još više budući politički položaj, iako mislim da mu je za to već poprilično kasno
- smatra Mitić.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: