Devizne rezerve Srbije 11,9 mlrd. €

Ukupne devizne rezerve Srbije na kraju feburara iznosilie su 11,93 milijarde evra, odnosno 16,2 milijarde dolara, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2010.

13:18

Default images

Kako se navodi u saopštenju, devizne rezerve NBS su na kraju prošlog meseca bile za 71,4 miliona evra manje nego u januaru i iznosile su 10,57 mililjardi evra, dok su devizne rezerve poslovnih banaka u februaru bile 1,35 milijardi evra.

Izraženo u dolarima, devizne rezerve NBS su na kraju februara iznosile 14,4 milijardi i takav njihov nivo obezbeđuje pokrivenost novčane mase (M1) od 448 odsto, navedeno je u saopštenju.

Najveći uticaj na smanjenje deviznih rezervi Narodne banke Srbije u toku februara imale su prodaje deviza centralne banke na međubankarskom deviznom tržištu u iznosu od 196 miliona evra.

U toku februara prilivi u devizne rezerve NBS bili su izdvajanje 17 miliona evra poslovnih banaka za obavezne devizne rezerve i kredit Evropske investicione banke od 8,7 miliona evra, navodi se u saopštenju NBS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Podeli: