Limuzine sa lažnim papirima

S. Đokić

21. 03. 2017. u 20:10

Policija uhapsila šestočlanu grupu koja je švercovala ukradene automobile

Лимузине са лажним папирима

Foto MUP

PODGORICA - Službenici sektora kriminalističke policije, na čijem čelu se odnedavno nalazi Enis Baković, nakon višemesečne akcije kodnog naziva "Rendž rover", uhapsili su danas šest osoba zbog šverca ukradenih luksuznih automobila i falsifikovanja isprava.

Kako pouzdano saznajemo, uhapšeni su Podgoričani Željko Petranović, Ivan Đurović te Mijo Mijović, zatim Dragoljub Stamatović iz Danilovgrada, Budvanin Momo Leković i Vladan Kovačević iz Žabljaka. Oni su u dužem vremenskom periodu u Crnu Goru ilegalnim putevima dovozili automobile visoke klase ukradene širom Evrope. Automobile su prevozili izbegavajući zvanične granične prelaze, ili su granicu prelazili koristeći falsifikovanu dokumentaciju.

Reč je o luksuznim automobilima "rendž rover", "mercedes" i "bmv", kojima su prekucavali brojeve šasija i izrađivali lažnu dokumentaciju, a potom ih su registrovali i prodavali.

Reč je o dobro razrađenoj mreži u kojoj su bili i saradnici iz drugih zemalja. Sektoru kriminalističke policije iz Podgorice stigle su pohvale iz Bukurešta, odakle potiče najveći broj ukradenih vozila, koja će biti vraćena vlasnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije