Kako je Dejvid Rokfeler doživeo 101 godinu

Milijarder, bankar i filantrop Dejvid Rokfeler preminuo je danas, u 102. godini života. Ono po čemu će ostati upamćen su spekulacije da je bio spreman da preduzme krajnje radikalne mere kako bi ostao živ.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.03.2017.

18:05

Kako je Dejvid Rokfeler doživeo 101 godinu
Foto: Gettyimages

Uprkos tome što neto vrednost Dejvidovog bogatstva iznosi “samo“ tri milijarde dolara - što je mala suma u poređenju s mnogim startap tehnološkim milijarderima novijeg doba na Forbsovoj listi - slavni biznismen svakako je imao dovoljno novca u prošlosti da zaobiđe bolničke liste čekanja i priušti sebi čak "sedam transplantacija srca".

Zahvaljujući dugovečnosti, Dejvid je umro kao najstariji preživeli član porodice Rokfeler, jedino preživelo dete svog oca Džona Rokfelera juniora i jedini preživeli unuk svog dede Džona Rokfelera.

Porodicu prate brojne teorije zavere, pa je jedna od njih i ona o nizu hirurških intervencija, odnosno transplantacija Dejvida Rokferela.

Prva transplantacija srca navodno je izvršena 1976. godine, nakon što je Dejvid usled velike saobraćane nesreće doživeo srčani udar.

Glasine kažu - u naredne četiri decenije na svakih šest do sedam godina presađeno mu je po jedno srce, a poslednja transplantacija izvršena je u avgustu 2016. godine, nedelju dana nakon neuspele šeste transplantacije. Prema pisanju pojedinih opskurnih medija, operacija je trajala šest sati, a hirurzi su izvršili zahvat u glavnoj rezidenciji na njegovom porodičnom imanju u Pokanriko Hilsu u blizini Njujorka.

Dejvid je citiran kako je u šali rekao da planira da živi 200 godina.

“Svaki put kada dobijem novo srce, osetim da dah života prostruji mojim telom. Osećam nalet nove energije, osetim se živim“, navodi se.

Ipak, to nije sve. Dejvid Rokfeler navodno je imao i dve transplantacije bubrega - jednu 1988, a drugu 2004. godine.

Kako su medicinski kartoni poverljiva stvar, a porodica Rokfeler izuzetno drži do privatnosti, teško je očekivati da se otkrije i kada se lečio od obične prehlade, a ne puna istina o tajni njegove dugovečnosti i "sedam transplantacija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

186 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: