"Mondoro" zainteresovan za saradnju sa RTB Bor

Predsednica UO kanadske kompanije "Mondoro" Teodora Dečev ne krije da je ta firma zainteresovana da učestvuje na tenderu za RTB Bor jer, kako kaže, kanadska kompanija ima iskustvo sa međunarodnim tenderima, a RTB ima potencijal, prenosi "Tanjug".

"Nakon potpisivanja memoranduma o poverljivosti podataka ulazimo u razgovore sa Mondorom, kao i sa svim drugim kompanijama", izjavio je za Tanjug Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB Bor.

Kako je rekao, kanadska kompanija zainteresovana je za stratešku saradnju i partnerske odnose sa RTB-om, i to pre svega na već poznatim ležištima - Cerovo primarno i Jama u Boru, kao i Severni revir i Čoka Marin u Majdanpeku.

Teodora Dečev kaže da je kanadska kompanija veoma zaintersovana za saradnju s borksom firmom, te navodi da je sastanak s menadžmentom bio je dobar, zbog čega s nestrpljenjem očekuje nastavak.

"Mondoro" je, inače, prisutan u Srbiji od 2011. godine, a Dančev kaže da je izuzetno zadovoljna što je ta kompanija danas u Srbiji.

Ona je nakon sastanka s poslovodstvom RTB rekla i da se Mondoro šest godina bavi geološkim istraživanjima u Srbiji i u neposrednoj okolini Bora i da ima osam prostora na kojima obavlja istraživanja.

Svih osam polja nalazi se u tzv. timočkom-magmatskom kompleksu, tri su u okolini Bora, četiri južno od Bora - prema Boljevcu, a jedno istražno polje je severno od Majdanpeka.

"Kanadska kompanija je u gostima sa temom - Ulaganje u nove rudnike, partnerski odnosi. Započete su priče, upoznali smo se i prvi susret obavezuje na potpisivanje memoranduma o poverljivosti podataka. Učinićemo to u kratkom roku, a iza toga početi razgovore kao i sa svim drugim kompanijama", rekao je je Spaskovski.

"Mondoro" je predočio nameru da sarađuje sa RTB-om i ministarstvima privrede i rudarstva u Srbiji, a sastancima je prisustvovao kanadski ambasador Filip Pinington.

Kanadska kompanija se geološkim istraživanjima bavi od 1999. godine. Prve istražne radove imala je u Kini, gde je pobedila na tenderu za nalazište zlata u severoistočnom delu te zemlje. To nalazište je pre preuzimanja bilo procenjeno na milion unci zlata, a nakon toga je, po obavljanju svih istražnih radova, njegova vrednost povećana na 10 miliona unci "žutog blaga".

"Mondoro" je kasnije ponovo prodao ovaj rudnik kineskoj državnoj kompaniji i zahvaljujući toj "transakciji" došao u Srbiju i Bugarsku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво