Kragujevčanin 10 godina podizao penziju mrtvog oca: Sad mora da odrobija 120 penzija!

Prema jednostavnoj računici, D. D. je na ovaj način mesečno prihodovao po oko 25.000 dinara, što je za 10 godina 3.378.632 dinara

  • 35

Kragujevačka policija uhapsila je danas D. D. (55) iz Kragujevca zbog sumnje da je više od 10 godina podizao penziju svog mrtvog oca!

Čovek iz Arilja mora da dokaže uz 2 svedoka da ga je RODILA MAJKA. A svedoci pomrli (VIDEO)

Prema jednostavnoj računici, D. D. je na ovaj način mesečno prihodovao po oko 25.000 dinara. I tako čitavu deceniju!

Kako saopštava policija, D. D. je po nalogu Osnovnog javnog tužilašta uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

- Postoji sumnja da je D. D., u periodu od oktobra 2006. do decembra 2016. godine, na osnovu ovlašćenja, sa računa preminulog oca neosnovano podizao novac na ime isplata penzije - saopštila je policija.

- Osumnjičeni, iako je bio obavezan, Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje – filijali u Kragujevcu, nije prijavio da mu je otac preminuo, već je nastavio da sa njegovog računa podiže novac - saopštava policija.

Na ovaj način Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srbije oštećen je za 3.378.632 dinara.

D. D. je najverovatnije imao ovlašćenje da podiže očevu penziju. Kada je starac preminuo 2006. godine, on nije prijavio smrt i samo je nastavio da uživa u penziji. Od toga je D. D. živeo od svoje 45 do 55 godine života.

Foto - Ilustracija: Telegraf Foto - Ilustracija: Telegraf

Policija nije saopštila kako je prevarant uhvaćen nakon 10 godina. Pretpostavlja se da je u jednom trenutku očeva kartica istekla, pa je trebalo da je obnovi. To nije mogao, jer mu je otac mrtav. Jedino što je mogao jeste da prestane da podiže očevu penziju. Možda je upravo to nadležnima bilo sumnjivo - koji penzioner je živ, a ne dolazi mesecima po svoju penziju.

Kako god da je D. D. otkriven, moraće da odrobija 120 penzija.

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    1. mart 2017 | 17:04

    A ko će da odrobija dela Karića,Miškovića,Dinkića,Labusa... pa i kad se otkrije šta sve ovi danas rade ili njihova braća i ostala rodbina.

  • Mile

    1. mart 2017 | 17:14

    Treba da odgovara i odgovorna osoba u pio

  • Sibin

    1. mart 2017 | 16:10

    Pa kako to nisu videla gospoda iz institucija koje se time bave?ja bi njih kaznio!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA