25. februar  2017. 16.31  | Izvor: Blic

Pas izujedo devojčicu, vlasnik pobegao

NOVI SAD -

Pas rase japanska Akita izujedao je po licu devetogodišnju devojčicu na igralištu u ulici Veselina Masleše u novosadskom naselju Detelinara, pišu mediji.

Kako za ''Blic'' priča njen otac devojčica se šetala igralištem sa drugaricom kada je na nju skočio pas.

"Niko nije stigao ni da reaguje. Očevici pričaju samo da je počela da vrišti i da su videli krv na sve strane. Vlasnik psa je, kako pričaju mnogobrojni svedoci, samo povukao svog ljubimca koji je bio na povocu bez korpe i rekao mu: 'Vidi šta si sad uradio'", kaže on.

Devojčica je hitno prebačena u Dečiju bolnicu Kliničkog centra Vojvodine gde su joj konstatovane povrede donje usne.

Prema rečima portparola Dečije bolnice Dušana Vukovića, ona je nakon hirurške intervencije puštena na kućno lečenje. Lekari joj predviđaju relativno brz oporavak.

Policija je potvrdila da je došlo do incidenta i da se intenzivno traga za vlasnikom psa kojeg su brojni očevici detaljno opisali nadležnima.

Beogradski list piše da su ga pojedinci čak i jurili, a neki su pokušavali da ga fotografišu telefonom.

Broj komentara: 4

Lalica  25. 02. 2017. | 16:51
Nista neobicno sto se ovo desilo.Pas na povocu bez korpe na njusci.Nista neobicajeno,jer su vrlo retki vlasnici pasa koji postuju zakonske odredbe priljkom setnje pasa.Do danas nisam nigde procitao da je neki vlasnik bio novcano kaznjen zbog toga.Treba samo postovati zakon. Svakodnevno citamo o mnogobrojnim nadoknadama zbog ujeda ulicarskih pasa,pa cak i o postojanju organizovane grupe ljudi koji dizu velike novce zbog ujeda.Trebalo bi da se i zbog ovakvih desavanja podigne prasina,kad vec oni koji su duzni da stite zakon to ne rade.Dok se neko ne udari po dzepu nece se postovati zakon.
Toma  25. 02. 2017. | 18:00
To treba tako kazniti da boli nekoliko meseci.
Mikac  25. 02. 2017. | 20:35
@Toma ne da boli, vec da lezi nekoliko meseci. ovo je nemar koji je mogao dovesti do smrti deteta, a gotovo sigurno ce dovesti do manje ili vise trajnih trauma kod oce devojcice i njenih roditelja, kao i svih priisutnih ocevidaca. pas na pregled, pa odgovarajuce mere, vlasniku svakako psa oduzeti a njega u zatvor.
9
1
Pera Mitic  25. 02. 2017. | 19:11
Samo me zanima koji mozak se dosetio da napravi "igraliste" za pse pored igralista za decu... Iz pomodarstva sad svako seta dzukelu. Za 2-3 godine ce biti problem sa "firmiranim" psima lutalicama. Samo da jos malo tim fenserima dosadi jutarnja setnja ili skupljanje kakice....