Svečanost u ruskoj ambasadi: Odlikovani srpski vojnici

S. V.

22. 02. 2017. u 21:30

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin priredio je prijem povodom praznika, Dana branilaca otadžbine. Upriličena i ceremonija odlikovanja vojnika oružanih snaga Srbije medaljama Ministarstva odbrane Rusije

Свечаност у руској амбасади: Одликовани српски војници

Prijem u ruskoj ambasadi u čast Dana branilaca otadžbine Foto Tanjug, AP

RUSKI ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin priredio je večeras prijem povodom nacionalnog praznika Rusije, Dana branilaca otadžbine. On je na svečanosti u ambasadi Rusije rekao da je vojna saradnja Srbije i Rusije na visokom nivou.

- Uzajamno delovanje ruske i srpske vojske jača. Danas naše zemlje imaju odlične perspektive u oblasti vojne i vojnotehničke saradnje - istakao je Čepurin.

Ambasador je rekao da su dobri odnosi dveju zemalja primer za one koji ne žele sukob nego saradnju.

Na skupu je upriličena i ceremonija odlikovanja vojnika oružanih snaga Srbije medaljama Ministarstva odbrane Rusije. Ordenjem za jačanje vojnog prijateljstva i saradnje, ruski ambasador je odlikovao srpske vojnike koji su učestvovali u zajedničkoj humanitarnoj akciji za ugrožene u Alepu.

Podsećajući na nesreću ruskog vojnog ansambla "Aleksandrov", koji je izgubio polovinu sastava u avionskoj nesreći u decembru, Čepurin je rekao da se orkestar polako oporavlja.

- Ansambl sada doživljava preporod. Očekujem njihov nastup u Beogradu u oktobru ili novembru - najavio je on.

Svečanosti su prisustvovali premijer Aleksandar Vučić, patrijarh SPC Irinej, ministri Zoran Đorđević i Zorana Mihajlović, načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković, Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić, predsednik SRS Vojislav Šešelj, lider Dveri Boško Obradović, predsednički kandidat Vuk Jeremić, članovi diplomatskog kora, te predstavnici kulturnog i javnog života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)