Njujork Tajms o novoj nadi srpskog tenisa - Kad sa 13 godina odeš u ''beli svet'' i postaneš svetski broj 1!

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.02.2017.
11:53
Izvor: Sportske.net

Put ka svetskom teniskom vrhu našeg 17-godišnjeg igrača Miomira Kecmanovića nije otavila ravnodišnim ni novinare prestižnog ''Njujork Tajmsa'', koji je objavio detaljnu životnu priču o talentovanom Srbinu.

teniskisavez.com
teniskisavez.com

Povezane vesti

Narednih nekoliko godina doneće nam smenu generacija kada su u pitanju naši najbolji teniseri. U ženskoj konkurenciji ona je već počela povlačenjem Ane Ivanović i Vesne Dolonc, a i Jelena Janković sve češće razmišlja u tom pravcu.

Kod tenisera, i dalje su naši najveći aduti Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević, ali važno je i to što je na vidiku njihov dostojan naslednik.

U pitanju je 17-godišnji Miomir Kecmanović, momak koji je u juniorskoj konkurenciji uspeo da stigne do samog vrha do pozicije broj 1, pa se od njega s pravom očekuje da i u seniorskoj konkurenciji ostvari velike rezultate.

A kako je izgledao Kecmanovićev put do svetskog broja 1 u juniorskoj konkurenciji, opisano je u najnovijem tekstu ''Njujork Tajmsa''.

Pomenuti izvor na početku teksta o mladom Srbinu ističe da je on došao u Ameriku, u IMG Akademiju kao 13. godišnjak, zajedno sa svojom tetkom, avgusta 2013. godine, što je bio ključni korak za dalji razvoj njegovog velikog talenta.

''U to vreme, svuda smo išli peške, a to u Americi nije lako'',
počela je priču Tanja Pavlov, Miomirova tetka.

Naravno, nije bilo nimalo lako da se u tim godinama odvoji od porodice, ali Miomir je imao svoj jasan cilj koji je uspeo da ostvari.

''Bilo je veoma teško doneti tu odluku, ali radilo se o Mišinoj sudbini, ne mojoj. Mnogo nam nedostaje. Nekad se zatvorim u sobu, isplačem i posle sve bude u redu'', istakao je njegov otac Dragutin, inače hirurg po profesiji.

Naravno, pred njim je još mnogo velikih izazova u seniorskoj karijeri, ali posle svega što je prošao, Kecmanović će biti samo još motivisaniji da nastavi sa daljim napretkom.

''On je izuzetan mladić, sa neverovatnim sposobnostima i mislim da će je veliki potencijal''
, izjavio je trener na IMG Akademiji Hose Lambert.

''Majka mu je bila trener koja je radila na njegovoj mentalnoj pripremi, dok je otac odlučivao koje će turnire igrati. Baka je bila zadužena za obrazovanje i kuvanje, a deda ga je vodio na turnire kada su roditelji, poznati hirurzi, bili sprečeni.

Na tenis ga je odveo deda po majci Jovan Pavlov, general u jugoslovenskoj vojsci na početku balkanskih sukoba. Postao je poznat po tome što se javno zalagao za mir. Zbog toga su njegove dve ćerke Tanja i Mišina majka Maja morale da se presele iz Hrvatske u Srbiju'',
opisuje Njujork Tajms Kecmanovićev razvoj pre dolaska u Ameriku.

Podseća se takođe da je Kecmanović rođen nekoliko meseci pošto je, kako su naveli u tekstu, okončan ''rat Srbije sa Kosovom'' (?!), a da je ljubav prema tenisu razvio pre nego što je najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković počeo da osvaja najveće turnire.

''On se divi i ponekad trenira sa Đokovićem, ali njegov teniski heroj je Rodžer Federer'', ističe Njujork Tajms.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Wednesday, 22.02.2017
12:25

Svaka čast ovom dečku i njegovoj porodici. Nadam se da će uspeti i u seniorima.