Tekst objavljen: 21.02.2017 11:44        


Stečajni upravnik oglasio je prodaju Beohemije-Inhem iz Zrenjanina kao pravnog lica metodom javnog nadmetanja.

Oglašena prodaja Beohemije-Inhem

Najbitniju imovinu fabrike za proizvodnju kućne hemije i deterdženata čine registrovani žigovi (Duel, Duel jorgovan, Duel totalno čisto i Deus), proizvodni objekti i nova fabrika tečnih deterdženta, postrojenja i oprema, potraživanja i plasmani, kao i investicije u toku - izgradnja stambenog objekta u Zrenjaninu i hale Metalochemic u okviru fabrike...

Fabrika za proizvodnju kućne hemije i deterdženata biznismena Željka Žunića zapala je u velike probleme pre nekoliko godina. Iako sa kvalitetnim proizvodima, kompanija je sve teže vraćala bankarske kredite, koje je uzimala i za tekuće poslovanje. Stečaj Beohemije proglašen je u maju prošle godine, a pošto je izostao plan reorganizacije, Privredni sud iz Zrenjanina po sili zakona proglasio je bankrot.

Među poveriocima prednjače banke, a prema pisanju medija potraživanja premašuju vrednost imovine hemijske kompanije čak za deset puta - sve čime Beohemija Inhem raspolaže vredi 2,6 milijarde dinara, dok su dugovanja veća od 25 milijardi. Početna cena po kojoj je fabrika ponuđena na prodaju je 2,57 milijardi dinara, a javno nadmetanje je zakazano za 5. april.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana