≫ 

Od sada lakše do vozačkih dozvola: Ove promene će olakšati život našim ljudima u Nemačkoj

Srpske vozačke dozvole moći će da se zamene za nemačke, bez polaganja vozačkog ispita, za sve kategorije

  • 4

Direktor policije Vladimir Rebić i ambasador Savezne Republike Nemačke Aksel Ditman potpisali su u Beogradu Zajedničku izjavu, kojom će biti omogućeno da srpske vozačke dozvole zamene za nemačke, bez polaganja vozačkog ispita, za sve kategorije, ukoliko imaju prebivalište od najmanje šest meseci u Nemačkoj.

OD DANAS JE ZVANIČNO: Ova zemlja je priznala srpsku vozačku dozvolu

- Ministarstvo unutrašnjih poslova i u prethodnom periodu ostvarilo je plodonosnu saradnju sa Saveznim ministarstvom unutrašnjih poslova Nemačke - rekao je Rebić podsetivši da Savezna Republika Nemačka u ogromnoj meri pruža podršku reformskim aktivnostima u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova kroz različite donacije, obuke i usavršavanja.

Ambasador Savezne Republike Nemačke Ditman istakao je da potpisana izjava predstavlja veliko olakšanje za građane dve zemlje, koji borave u Saveznoj Republici Nemačkoj i Republici Srbiji, jer mogu na jednostavan način, po propisanim uslovima, bez polaganja vozačkog ispita zameniti vozačke dozvole.

Ditman je naglasio da potpisana izjava predstavlja snažan simbol plodotvorne saradnje dve zemlje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA