Predsednik Barselone dao punu podršku treneru

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 20.02.2017.
18:26
Izvor: Sportske.net

Debakl fudbalera Barselone u Parizu uzburkao je strasti u Kataloniji ali to nisu jedini problemi sa kojima se španski gigant trenutno susreće.

Epa/Andreu Dalmau
Epa/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Centralna tema katalonskih medija u prethodnih sedam dana bio je debakl koji su fudbaleri doživeli u prvom meču osmine finala Lige šampiona, što je u drugi plan stavilo neuspehe košarkaške sekcije.

Barselonina košarkaška sekcija nalazi se u ozbiljnoj krizi rezultata, što potvrđuje i ispadanje u polufinala "Kupa Kralja", zbog čega je intervenisao i predsednik Đosep Marija Bartomeu.

Uprkos brojnim spekulacijama da su Jorgosu Barcokasu odbrojani dani na klupu Barselone, predsednik katalonskog giganta uverava da Grk ima punu podršku svih struktura u klubu.

"Znali smo da će tekuća sezona biti jako teška zbog velikog broja promena u rosteru u stručnom štabu. Izgubili smo 'Kup Kralja', koji je bio cilj, ali imamo obaveze na još dva fronta, u Evroligi i španskom prvenstvu. Ništa nije gotovo, moramo da se borimo" poručio je Bartomeu.

Predsednik Barselone dodao je da su povrede desetkovale ekipu i da očekuje mnogo bolje rezultate kada pehova ne bude bilo i kada Barcokas bude mogao da računa na sve košarkaše.

"Trener Barcokas ima naše puno poverenje. Svi su dužni da pomognu i daju svoj maksimum kako bi ova sezona na kraju bila uspešna. Još uvek nas čeka mnogo iskušenja" zaključio je Bartomeu.

Barselona je nakon višegodišnje saradnje sa Ćavijem Paskvalom angažovala Jorgosa Barcokasa ali se Grk susreo sa velikim problemima izazvanim mnogobrojnim povredama igrača.

Katalonci trenutno zauzimaju četvrto mesto u ACB ligi, dok su u Evroligi tek dvanaesti sa skorom 8-14. U polufinalu "Kupa Kralja" ispali su od Valensije koja je kasnije izgubila od Real Madrida u borbi za trofej.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sinisa MIhajlovic 11
Monday, 20.02.2017
22:11

Glup sam. Sad sam tek skontao :)

avatar
Sinisa MIhajlovic 11
Monday, 20.02.2017
22:10

Izgubili kup kralja? Jel vi znate nesto sto mi ne znamo?