Nove klupe i korpe za smeće u Futoškom parku

14:02:00 18.02.2017, Komentara: 0

Novi Sad - U Futoškom parku se ovih dana postavlja 85 novih klupa i 56 korpi za smeće, sakuplja se lišće i granje. Sav mobilijar izrađen je u stolarskoj radionici "Gradskog zelenila" i postavlja se u sklopu projekta sanacije Futoškog parka.

Nove klupe i korpe za smeće u Futoškom parku

Započeto je i uređenje zelenila u Ulici Aleksandra Nevskog na Vidovdanskom naselju. Planirano je krčenje samonikle vegetacije na površini od 382 kvadratna metra, čišćenje zemljišta na 1.130 kvadrata, kao i humusiranje slojem plodne zemlje od 15 centimetara.

Planirano je da ulica bude obogaćena s deset sadnica piramidalnog jasena, tri divlja kestena, osam ukrasnih šljiva, sedam karagana, jednom katalpom, tri sorbusa i 15 carigradskih leski. U pojasu duž ulice biće podignut travnjak površine 495 kvadratnih metara.

U Kaću, na površini između zgrade Hitne pomoći i pruge, radnici "Gradskog zelenila" završili su krčenje samonikle vegetacije i sadnju okruglastih formi bagrema, kao i ukrasnog šiblja. Radi se o površini od oko 4.700 m2 koja do sada nije bila u Programu redovnog održavanja i na kojoj se sem samonikle vegetacije nalazila i velika količina smeća koja je sada uklonjena.

Projekat u Kovilju koji je takođe finansirala Gradska uprava za zaštitu životne sredine, a koji je upravo završen, obuhvatio je krčenje samonikle vegetacije, uklanjanje smeća, nasipanje plodne zemlje i sadnju 120 stabala vrba na površini uz kanal. Ovaj deo Kovilja meštanima je poznat kao „Hipodrom“ i tu se tokom godine održava veliki broj manifestacija različitog tipa. Nove sadnice uz kanal imaće funkciju zaštitnog pojasa.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?