(KURIR TV) GROBARI VREĐALI ČOVIĆEVU PORODICU: Crno-beli naoštreni za Megu, lako dobili Dunav
Foto: Fonet

Kup Radivoja Koraća

(KURIR TV) GROBARI VREĐALI ČOVIĆEVU PORODICU: Crno-beli naoštreni za Megu, lako dobili Dunav

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali u niškoj dvorani Čair OKK Dunav iz Starih Banovaca (80:60), u poslednjem četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

Posle ovog meča jasno je da će se u polufinalu sastati FMP- Crvena zvezda i Mega Leks - Partizan. Polufinalne utakmice na programu su u subotu od 17 i 21 čas, a finale se igra u nedelju od 21 čas.Partizan je meč odigrao vođen od strane Nenada Čanka, pošto su trener Džikić i košarkaš Vil Hečer zbog stomaćnog virusa bili odsutni.

Dunav je pred punom halom Čair u Nišu parirao crno-belima samo u prvoj četvrtini, koja je završena nerešeno, a Partizan je u drugoj deonici primio samo pet poena i došao do 18 razlike, tako da je u drugom poluvremenu rutinski utakmicu priveo kraju.Partizan je predvodio Mihajlo Andrić sa 17 poena, Adin Vrabac postigao je 13, a Uroš Luković i Nikola Tanasković po 10. Najefikasniji u poraženom timu sa 19 bio je Lazar Zorčić.

Prva četvrtina

Nešto manje od dva minuta igre je prošlo kada je Đorđe Majstorović zakucavanje postigao prve poene na utakmici. Dunav je međutim preko Matijaševića izjednačio.Partizan ostvaruje prednost u igri pod samim košem, pa tri minuta pre kraja prve četvrtine vodi (16:11).

Do kraja prvog perioda igre Dunav je najviše zahvaljujući Vuku Malidžanu postigao sedam vezanih poena i došao do izjednačenja 16:16.

Druga četvrtina

Partizan je na startu druge deonice pojačao ritam i otišao na plus 7 (27:20). U tom delu meča Andrić je pogodio drugu trojku za crno-bele. Iako bez trenera Džikića i Hečera, Partizan dodaje gas i u prvih 5 minuta druge četvrtine pravi dvocifrenu prednost 33:22. Napad ekipe Dunava potpuno je otupeo.

Trener Dunava Ašćerić traži od ekipe iz Starih Banovaca da igra košarku, da se ne oslanja samo na šut, jer to Partizanu stvara priliku za kontranapad i lake poene ispod samog koša. Tako su veliki favoriti i došli do prednosti 41:23 na poluvremenu.

Treća četvrtina

Partizan je i u nastavku meča luva, prednost, a utakmica je već dva puta bila prekinuta, zbog skandiranja Grobara na račun porodice Nebojše Čovića.

Pitanje pobednika je rešeno, pošto Partizan iz minuta u minut povećava prednost. Odličnu partiju pruža mladi Nikola Tanasković, koji je posle 30. minuta imao 10 poena.

Četvrta četvrtina

U prvih pet minuta poslednjeg kvartala, Partizan, koji igra bez Gordona, Veličkovića (samo 5 minuta) je uspeo da poveća prednost. Jasno je da trener Čanak vodi računa i o minutaži, sa obzitom na to da crno bele u narednih nekoliko dana čeka niz značajnih i težih mečeva, najpre u Kupu, zatim u FIBA Ligi šampiona i ABA ligi.

Tok meča

Džikić: Osvajanje Kupa je posebna stvar

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je uvek posebna stvar osvojiti Kup Radivoja Koraća, iako je u odnosu na druga, vrednost tog takmičenja umanjena."Kup je posebno takmičenje, potpuno specifično po broju i ritmu utakmica u tri-četiri dana i po nokaut sistemu. S jedne strane je osvajanje trofeja uvek posebno, a s druge strane ovo takmičenje je nažalost potpuno devalvirano u odnosu na neka druga. Znamo da će Niš biti dobar domaćin, nadamo se da će ovo biti lepo okupljanje najboljih srpskih klubova", rekao je Džikić za klupski sajt.Polufinalne utakmice na programu su u subotu od 17 i 21 čas, a finale se igra u nedelju od 21 čas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track