Ukinuta presuda Ivanoviću

I. RADULOVIĆ

16. 02. 2017. u 14:25

Apelacioni sud u Prištini vratio suđenje lideru GI SDP na početak. Oslobađajući deo za događaje iz 2000. potvrđen u celini

Укинута пресуда Ивановићу

VEĆE Apelacionog suda u Prištini odlučilo je u četvrtak da se proces protiv lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, u kojem je osuđen na devet godina zatvora za krivično delo ratnog zločina, vrati na ponovni postupak.

- Osuđujući deo presude je ukinut i vraćen na ponovni postupak prvostepenom sudu, dok je oslobađajući deo za događaje iz 2000. godine potvrđen u celini. Apelacioni sud je takođe naložio Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici da donese odluku o daljem pritvoru Olivera Ivanovića i mi ćemo već u ponedeljak zatražiti da mu se pritvor ukine - rekao je za "Novosti" advokat Ljubomir Pantović.

On je kazao da je advokatski tim zadovoljan odlukom Apelacionog suda i da će se sva pažnja sada usmeriti na to da Oliver Ivanović u ponovljenom postupku svoju nevinost dokazuje sa slobode.

Zadovoljstvo i radost zbog odluke Apelacionog suda bilo je i u domu Olivera Ivanovića. Supruga Milena izjavila je za "Novosti" da je to još jedan znak i potvrda da je Oliver nevin.

- Ovo je još jedan korak bliže onoj pravoj pobedi i Oliverovoj konačnoj slobodi. Nadamo se da će mu već naredne nedelje biti ukinut pritvor i omogućeno da se brani sa slobode, ili u krajnjem slučaju kućni pritvor - rekla je Milena Ivanović.


PRESUDA - 9 GODINA

LIDER GI SDP Oliver Ivanović uhapšen je o Savindanu 2014. godine, pre više od godinu dana osuđen je na devet godina zatvora za krivično delo ratni zločin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

naranca

16.02.2017. 16:14

Nas Nelson Mandela ocigledno robija nizasta.Gde su sada Komisije za ljudska prava?Amnesty International?Helsinki watch?Nasi domaci borci za pravdu Biserko,Ceda,Canak? Da sprece ovu Otomansku samovolju.Ah da on je Srbin!

Srbin@Kg

16.02.2017. 18:29

Jadan Oliver kroz sta sve prolazi i on i njegova porodica gde su sad polticari zar ne znate i vi da udarate packe sipatrima ili da vadite tog coveka iz zatvora zasta robija za drzavu Srbiju e daleko ce da dogura sramota ni zasta nije kriv a lezi i trune u zatvoru...