Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Komšije o Bosancu koji je u Americi zaklao suprugu, pa presudio sebi: „Nisam verovao da je to uradio, pamtim ga kao finog momka“

Komšije o Bosancu koji je u Americi zaklao suprugu, pa presudio sebi: „Nisam verovao da je to uradio, pamtim ga kao finog momka“

Slučaj Raseme i Ekrema Keče, oboje poreklom iz BiH, potresao je američki grad Des Moines - Iova, ali i Bosnu i Hercegovinu.

ekrem keco komsije kalesija zaklao suprugu Foto: avaz.ba / RAS Srbija
ekrem keco komsije kalesija zaklao suprugu
Foto: avaz.ba / RAS Srbija

O konkretnim razlozima ovog čina se još ništa ne zna. Reporter Avaza je posetio Gornje Žeželovo, rodno mesto Ekrema Keče, te je u razgovoru sa komšijama saznao da je Rasema bila udata ranije i da iz prvog braka ima starijeg sina. Dok su jedni ježali od foto objektiva pojedini su pristali na razgovor i fotografisanje.

- Pa ovde mu je kuća pored naših. Prazna, nema nikoga. Otac i majka su mu umrli posle rata. Ekrem je bio „terenac“ da tako kažem, radio je svugde. Od Slovenije, preko Nemačke i eto na kraju u Americi. Ja vala nisam ni verovao da se to desilo, ja ga pamtim kao momka i prema komšiluku je bio fin - kaže Sead Jahić, prvi komšija.

Podsećamo, Ekrem Kečo, poreklom iz Gornjeg Žeželova, opština Kiseljak, zaklao je Rasemu, a zatim sebe ubio. Policija je presrela Keču nakon zločina koji je počinio, a on se potom dao u beg.  Pri poteri je navodno automobilom udario u traktor, a dok su policajci prišli automobilu on je već sebi oduzeo život tako što se ubo u vrat. Prema navodima medija Ekrem je imao zabranu pristupa Rasemi i njihovom zajedničkom detetu.