Na Batrovcima zaustavili krijumčara: Kada su otvorili ranac, zatekli su ubijene ptice (FOTO)

Ptice su otkrivene prilikom detaljne kontrole prtljažnika automobila "micubiši pajero" italijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao italijanski državljanin (46) putujući iz Makedonije ka Italiji

  • 6

Carinici su u saradnji sa policijom danas na graničnom prelazu Batrovci sprečili pokušaj krijumčarenja 54 odstreljene ptice koje pripadaju zaštićenim vrstama.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

ČAK NI SRPSKI CARINICI OVO NE VIĐAJU ČESTO: Taman su hteli da puste bugarski "BMW", kada su ugledali dve kutije od stiropora! (FOTO)

Hvalio se kako ima najlepše ptice u kavezu: Odmah je bilo jasno da su previše neobične, pa su ga prijavili

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Ptice su otkrivene prilikom detaljne kontrole prtljažnika automobila "micubiši pajero" italijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao italijanski državljanin (46) putujući iz Makedonije ka Italiji.

Na dnu dva lovačka ruksaka, u plastičnim kesama, nađeno je u smrznutom stanju 52 primerka vrste ''Perdix perdix'' (poljska jarebica) i 2 primerka vrste ''Columba palumbus'' (golub grivnaš), što je potvrđeno nakon konsultacija sa Grupom za CITES Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Prema sopstvenoj izjavi, putnik je ptice odstelio u Makedoniji i nameravao je da ih odnese sa sobom u Italiju, ali nije posedovao nikakvu dokumentaciju za robu koju je prevozio, pa je nije ni prijavio.

Pošto je reč o zaštićenim vrstama, za čiji su prekogranični promet potrebne adekvatne dozvole, koje ovaj putnik nije posedovao, on se osim oduzimanja mrtvih ptica suočava i sa novčanom kaznom, ali i sa mogućom krivičnom odgovornošću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vatrogasac

    14. februar 2017 | 19:27

    Pa sta rade carinici na ulazu iz Makedonije i Bugarske !!!

  • Jelena

    14. februar 2017 | 19:40

    STA RECI OSIM "ZALOSNO".

  • ☆☆☆

    14. februar 2017 | 19:01

    Ša je hteo sa ovim da radi? Na šta liče ove lešine,nije valjda planirao da ih koristi u ishrani?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA