BESNI GOSTI PREBILI KUVARA U KARLOVCU: Dobio batine između supe i glavnog jela!

završio u bolnici

BESNI GOSTI PREBILI KUVARA U KARLOVCU: Dobio batine između supe i glavnog jela!

Hrvatska -

KARLOVAC - Karlovački kuvar star 21 godinu dobio je sudski spor protiv vlasnice restorana Dolcevita u Hrnetiću i sudskim putem dobio odštetu od 8.000 kuna (1000 evra) plus sudske troškove.

Njega su, naime, na radnom mestu napali i pretukli gosti na svadbi 22. juna 2013. godine Troje svatova upalo mu je u kuhinju negdje između supe i glavnog jela i brutalno ga pretukli bez ikakvog razloga. Iako premlaćen uspeo je da završi smenu, a onda je zatražio lekarsku pomoć. Zbog povreda je hospitalizovan na četiri dana u Opštoj bolnici Karlovac.

Te kobne večeri kako je stajalo u prijavi policije, nasilnički trojac je vređao goste lokala, radnike i vlasnika. Jedan je navodi se u presudi, kuvara udario šakom u glavu, a kad je pao, a onda su svi nastavili da ga udaraju rukama i nogama po celom telu.

Tužena gazdarica pokušala je osporiti njegov tužbeni zahtev, smtrajući da nije bila odgovorna za napad, jer ona nije mogla da ga predvidi niti spreči. U novom postupku po tužbi kuvara, krenulo se ispočetka, a cilj je bio utvrditi de li je tužilac pretrpeo štetu na radu, u kojim okolnostima i od kojih osoba. Naveo je da je prilikom nošenja supe čuo svađu u dvorištu između nekih mladića i gazde.

Jedan od njih udario je glavom o glavu gazdu, tada je oko mladića okupilo 15 njegovih prijatelja. Gazda se pokušao da se zaključa u dvorišnoj zgrade, ali nije uspeo, pa je ušao u kuhinju. Tada su trojica ušla u kuhinju i napali kuvara. Ovu verziju je sud je prihvatio i posle saslušanja brojnih svedoka i medicinskih veštaka iz karlovačke bolnice kuvaru je dosuđena odšteta. (index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track