• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šansa za posao: Britaniji fali radnika

Izvor MONDO/Agencije

Britanski poslodavci muče se da pronađu radnike u industriji koja zapošljava veliki broj građana iz drugih zemalja EU, pokazuju istraživanja.

Ovakav trend nastao je zbog smanjenja evropskih ekonomskih imigranata koji sve više izbegavaju Britaniju u potrazi za poslom, a sve zbog dešavanja u vezi sa Bregzitom (Brexit).

Jedna od mogućih posljedica je i povećanje starosne granice za penziju u ovoj zemlji, prenosi "Sputnjik".

Istraživanje o tržištu rada koje je proveo CIPD institut i Adeko grupa pokazuju da, uprkos rekordnom broju objavljenih konkursa za posao, britanski poslodavci imaju poteškoća u pronalaženju odgovarajuće radne snage.

Oblasti u kojima tradicionalno radi veliki broj stranih državljana i gde se pojavljuju problemi sa radnom snagom su maloprodaja, proizvodnja, zdravstvo, hotelijerstvo i restoranske usluge.

Ekonomija Britanije će usporiti tokom pregovora o izlasku iz EU u naredne dve godine, a stanje u Uniji kao celini biće bolje uprkos brojnim neizvesnostima, kaže se u danas objavljenom Zimskom ekonomskom predviđanju EU.

U ovom dokumentu se navodi da će privredni rast u Britaniji pasti na 1,5 procenata ove, odnosno 1,2 procenta sledeće godine, sa nedavnog vrhunca od 3,1 odsto rasta zabeleženog 2014. ;

Sa druge strane, privredni rast u EU nastaviće se, pa će sa 1,6 procenata u 2014, ove i sledeće godine porasti na 1,8 procenata.

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Crna Rupa

Fali mozak Albionki:-D

G

Treba videti sa premijerom , da organizuje neki izvoz jeftine radne snage, jeftinije nego ikad. Ovde narod ionako samo smeta.

Serbia forever

Zanimljivo je da je u Engleskoj veća nezaposlenost u proseku, nego u EU!? Te poslove koje nude su verovatno malo plaćeni!?

special image