Амерички маринац у руској војсци видео пример за узор

Капетан америчке морнаричке пешадије Џошуа Водел у тексту за Marine Corps Gazette критиковао је одбрамбену политику Сједињених Држава, нагласивши да руска војска дејствује знатно ефикасније иако има мањи буџет.

Амерички маринац сматра да је Пентагон опседнут огромним трошковима за одбрану, као и напредним технологијама, међутим друге параметре губи из вида. Зато резултате недавних војних кампања погрешно процењује. Он сматра да је дошло време да САД прихвате чињеницу да су изгубиле рат у Ираку и Авганистану. Ми нисмо успели да тактичку победу претворимо у оперативан и стратешки успех, рекао је Воден.

Он је подсетио да САД своју војску називају најјачом искључиво због великих трошкова, међутим, све то не гарантује војне успехе, зато што скуп тенк M1A1 уништава пројектил од 20 долара, а носач авиона вредан милијарде долара паљба пројектила.

Воден скреће пажњу на Русију која за одбрану издваја двотруко мање средстава него што добија само Ратна морнарица САД, а ипак је Америку у Сирији довела у незгодну ситуацију.

„То је она руска војска коју по оценама корпорације RAND  неће успети да зауставе у првој фази конфликта у балтичком региону све снаге НАТО-а које се тамо налазе“, пише Водел у тексту за гласило америчке морнарице Marine Corps Gazette.

Он је позвао на реформу система јавне набавке и спровеђење експертизе како би се идентификовали непотребни трошкови.

У септембру су западни медији предвидели пораз САД у хипотетичком рату са Русијом, подсећа портал Взгляд. 

Текстови Russia Beyond су слободни за преузимање. Бићемо вам захвални ако их будете објављивали са линком који води на оригинални текст, односно на нашу страницу. Хвала!

Наш сајт користи „колачиће“ („cookies“). Притисните овде да сазнате више о томе.

Прихватити коришћење „колачића“