Pejpal pod lupom: Ko je prao novac

Američke vlasti naložile su PejPalu, da dostave određene informacije u okviru istrage koju sporovode u vezi s pranjem novca.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 09.02.2017.

10:57

Pejpal pod lupom: Ko je prao novac
(Foto: Getty images)

To prenosei AFP pozivajući se na izveštaj kompanije podnet regulatornim organima.

"Dobili smo sudski poziv od američkog Ministarstva pravosuđa u kom se traži da napravimo određene izveštaje o istoriji našeg programa protiv pranja novca", navela je kompanija PejPal, sa sedištem u Silikonskoj Dolini, u godišnjem izveštaju dostavljenom Komisiji za hartije od vrednosti Sjedinjenih Država.

PejPal je istakao da sarađuje s vlastima i da ne spekuliše o ishodu istrage.

Nikakvi dodatni detalji nisu bili dostupni, prenosi Frans pres.

Ova vest je izvršila blagi pritisak na akcije PejPala, koje su pale za više od 1,5 odsto, na 40,24 dolara u trgovanju na elektronskom tržištu Nasdaq, posle zatvaranja berze na Volstritu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: